Valeriu Gheorghiță anunță campanii de informare privind vaccinarea în școli: „Cei cu vârsta sub 20 de ani, băieţii în general, care trec prin COVID, au risc de a dezvolta probleme cardiace”

Valeriu Gheorghiță anunță campanii de informare privind vaccinarea în școli: „Cei cu vârsta sub 20 de ani, băieţii în general, care trec prin COVID, au risc de a dezvolta probleme cardiace”
Publicat: 12/08/2021, 22:00
Actualizat: 13/08/2021, 02:44

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a anunțat că autoritățile pregătesc o campanie de informare, urmând să fie organizate în unitățile de învățământ ședințe online cu părinții și cu câte un medic. 

„Cred în continuare că tot ce înseamnă acțiuni de informare medicală sunt bine venite și ar trebui să rămână elementul central al campaniei de comunicare și de informare. Tocmai de aceea, în perioada următoare, în a doua parte a lunii august, cel puțin pentru perspectiva începerii școlilor, pregătim o campanie de comunicare și de informare, cu sprijinul direcțiilor de sănătate publică, împreună cu inspectoratele județene școlare, respectiv fiecare unitate de învățământ va avea anumite ședințe cu părinții, ședințe online, și va participa o persoană, un medic”, a declarat Valeriu Gheorghiță, joi, la B1 TV.

Președintele Comitetului Naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV) spune că miza campaniei este vaccinarea persoanelor tinere eligibile, dar și a părinților și bunicilor.

Valeriu Gheorghiță a mai declarat că tinerii cu vârste sub 20 de ani, în special băieţii, sunt mult mai expuşi riscului de a dezvolta complicaţii cardiace în urma trecerii prin infecţia cu SARS-CoV-2 decât în urma vaccinării.

„Copiii, știm foarte clar că au un risc mic de a dezvolta forme severe. Vaccinarea, pe de altă parte, aduce beneficii clare și în cazul copiilor cu vârsta de peste 12 ani, prin faptul că poate să reducă riscul anumitor complicații inflamatorii, cum este sindromul inflamator multisistemic cu afectare cardiacă. Avem deja date care ne arată că cei cu vârsta sub 20 de ani, băieții în general, care trec prin infecția cu SARS-CoV-2, au un risc de șase ori mai mare de a dezvolta complicații cardiace, în speță miocardită, comparativ cu riscul care îl asociază vaccinarea. Iată, am putea spune că prin vaccinare putem scădea inclusiv riscul de afectare cardiacă. Am mai spus că atunci când mă gândesc dacă îmi vaccinez sau nu copilul și decid că nu îl vaccinez de teama să nu facă miocardită, este o abordare greșită – pentru că prin trecerea prin boală, riscul de afectare cardiacă este mult mai mare”, a mai spus el.

Gheorghiţă a menţionat că, în prezent, la nivel naţional, imunitatea cumulată post-boală şi post-vaccinare este de aproximativ 45-50% din populaţie.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Este absolut obligatoriu pentru toată România! Un medic a spus exact ce trebuie să facă...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...