VIDEO | Valeriu Gheorghiță: În ultimele șapte zile circa 745.000 de persoane s-au vaccinat. Certificatul verde este unul dintre motive

Publicat: 29/10/2021, 22:08
Actualizat: 30/10/2021, 00:13

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, vineri, la Digi24, că numai în ultima săptămână s-au vaccinat peste 700.000 de mii de persoane, după implementarea certificatului digital care a impus anumite restricții dar și din prisma amplorii valul patru al pandemiei, care face tot mai multe victime în rândul celor nevaccinați.

„În ultimele șapte zile sunt aproximativ 745.000 de persoane noi care au fost vaccinate și sunt două motive importante – percepția asupra riscului de boală și vedem că s-a modificat considerabil, în sensul că conștientizează mult mai bine situația epidemiologică complicată, riscul de complicații și riscul de a ajunge la spital, vedem că sistemul medical a ajuns la capacitate maximă în secțiile ATI și al doilea aspect este implementarea certificatului digital la nivel național, pentru a avea accesul în anumite spații și pentru anumite activități”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a precizat că certificatul digital are un mare potențial de încurajare a vaccinării împotriva Covid-19, însă problemele de implementare din România nu produce același impact așa cum s-a întâmplat în celelalte țari din UE.

„Faptul că avem aceste inconsecvențe în decizii, sigur că nu face bine și ne uitam la celelalte țări europene care au implementat încă din vară certificatul digital. De exemplu în Franța unde s-a implementat certificatul digital și știm că în seara în care președintele a anunțat acest lucru si posibilitatea de a implementa vaccinarea obligatorie pentru personalul medical, aproape un milion de oameni s-au programat pentru vaccinare într-o zi. Mai mult de 20% dintre francezi s-au vaccinat în perspectiva certificatului digital”, a afirmat Gheorghiță.

Certificatul digital îți crează perspectiva revenirii la normalitate și în niciun caz nu se pune problema de discriminare

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 12.474 cazuri noi de COVID, informează Grupului de Comunicare Strategică (GCS). În plus, față de ultima raportare, au fost raportate 480 de decese cauzate de coronavirus.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.092. Dintre acestea, 1.875 sunt internate la ATI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase