Vanessa Youness, din celebrul dosar „AYAHUASCA”, obține și anularea confiscării sumei de 1,4 milioane de euro, după ce a scăpat de condamnare

Vanessa Youness, din celebrul dosar „AYAHUASCA”, obține și anularea confiscării sumei de 1,4 milioane de euro, după ce a scăpat de condamnare
Vanessa Youness, victorie la Curtea de Apel București / Sursa FOTO: fundatiayouness.ro
Publicat: 05/04/2023, 17:46

Unul dintre cele mai teribile scandaluri care au lovit Ministerul de Interne în ultimii ani – Dosarul „Ayahuasca” – și-a mai consumat un episod. Miercuri, 5 aprilie 2023, la Curtea de Apel București, Vanessa Youness a obținut și anularea confiscării sumei de 1,4 milioane de euro, pe care o dispusese Tribunalul București în iulie 2022.

Asta, după ce ea a câștigat, deja, cea mai importantă „bătălie” – anularea condamnării la închisoare.

CAB a decis rejudecarea procesului

Curtea de Apel București a decis rejudecarea cauzei în procesul privind confiscarea sumei de 1,4 milioane de euro. Decizia judecătorilor CAB este definitivă.

Pracic, miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti s-a anulat o dispoziţie dată în iulie 2022 de către un magistrat de la Tribunalul Bucureşti prin care se confisca suma de 1,4 milioane euro de la Vanessa Amal Youness.

Vanessa Amal Youness este iubita fostului şef al DGIPI, Gelu Oltean. Inițial, ea a fost condamnată la 3 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, fiind ulterior eliberată din penitenciar pe motiv că faptele s-au prescris, conform unei decizii a Curţii Constituţionale.

În Dosarul „Ayahuasca”, procurorii DNA au acuzat-o pe Vanessa Youness că a primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la un demnitar al statului român în legătură cu atribuirea licenţelor Microsoft.

Iubita fostului șef al DGIPI a stat în spatele gratiilor doar cinci luni, fiind eliberată în octombrie 2022 în baza deciziilor Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor. Decizia a rămas definitivă și în februarie 2023, când i-a fost admisă o contestaţie în anulare.

După ce a scăpat de condamnare, Vanessa Youness a deschis un nou proces, prin care a solicitat anularea unei decizii a Tribunalului Bucureşti, dată în iulie 2022, prin care îi era confiscată, la propunerea DNA, suma de 1.449.950 de euro.

Demersul ei a avut parţial succes. Miercuri, 5 aprilie, judecătorii Curții de Apel Bucureşti au anulat hotărârea T.B, fiind invocate dispoziţii CEDO privind dreptul la un proces echitabil. Dar, procesul se va relua de la zero, potrivit anunțului CAB.

„În baza art.549 ind.1 alin.(7) lit.b) Cod procedură penală raportat la art. 6 din CEDO şi art.2 din Protocolul adiţional nr.7 la CEDO, admite contestaţia declarată de contestatoarea Youness Amal Vanessa, împotriva încheierii din data de 20 iulie 2022 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală pronunţată în dosarul 22230/3/2021*, pe care o desfiinţează în întregime şi dispune rejudecarea cauzei de către un judecător de cameră preliminară din cadrul aceleiaşi instanţe”, arată Curtea de Apel Bucureşti.

Dosarul „Ayahuasca”, nucleara de la DGIPI

Dosarul „Ayahuasca” a bubuit în decembrie 2019, când s-a aflat că trei persoane organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține substanța ayahuasca. Persoana-cheie care organiza aceste întâlniri era chiar Gelu Oltean, nimeni altul decât șeful Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI) din Ministerul Afacerilor Interne. Gelu Oltean participa la aceste ritualuri șamanice și era ajutat în tot procesul de organizare de iubita sa, Vanessa Youness, și un cetățean britanic.

Separat de acest dosar al consumului de stupefiante (blocat de doi ani la Tribunalul Dâmbovița), procurorii DNA au acuzat-o pe iubita șefului DGIPI că, în perioada februarie-august 2011, a pretins şi ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT Microsoft pentru produse utilizate în şcoli.

Denunţători în acest caz au fost oamenii de afaceri Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, iar politicianul invocat de Vanessa Youness era fostul premier Emil Boc.

Citește AICI toate detaliile din Dosarul „Ayahuasca”, nucleara care a aruncat în aer una dintre cele mai puternice structuri din cadrul MAI!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum a revoluționat Eddie Van Halen muzica rock? Unul dintre cei mai mari chitariști din...