Vasile Apostol demisionează de la șefia ASSMB după „presiuni politice greu de imaginat din partea USR”: „Vlad Voiculescu și Horia Tomescu au avut față de mine o atitudine inchizitorială”

Vasile Apostol demisionează de la șefia ASSMB după „presiuni politice greu de imaginat din partea USR”: „Vlad Voiculescu și Horia Tomescu au avut față de mine o atitudine inchizitorială”
Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Vasile Apostol / Sursa: ASSMB
Publicat: 06/03/2022, 14:22

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Vasile Apostol, a demisionat din funcție și acuză pesiunile politice pe axa Vlad Voiculescu-Horia Tomescu, cu sprijinul USR, ca să evite punerea în pericol a votării bugetului Primăriei Municipiului București pe anul 2022.

Vasile Apostol a anunțat că își depune demisia, după doi ani și două luni de când s-a aflat la conducerea ASSMB, acuzând „presiuni politice greu de imaginat din partea USR”, menționând numele fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, relatează stiripesurse.ro, care preia integral comunicatul transmis duminică.

Vasile Apostol a trecut în revistă realizările instituției în timpul mandatului său și a mulțumit echipei și Primarului General, Nicușor Dan, pentru încrederea acordată.

„Plec cu fruntea sus!”

„După 2 ani și 2 luni de activitate în fruntea ASSMB, astăzi am decis, cu responsabilitate, să îmi dau demisia de onoare pentru a nu pune în pericol votarea bugetului Primăriei Municipiului București pe anul 2022, într-un context intern și internațional extrem de dificil.

Pentru cei care poate nu știu, după alegerile locale din toamna anului 2020, am fost supus în permanență unor presiuni politice greu de imaginat din partea USR, partid care acum s-a blocat în votarea bugetului de persoana mea.

Timp de 15 luni am fost acuzat, fără dovezi, de foarte multe lucruri nedrepte și neadevărate, și asta doar din interes politic. Aș fi înfruntat și în continuare valul de minciuni, fără nicio problemă, dacă nu ar fi vorba de un context mai larg și de o miză mai importantă decât persoana mea.

Timp de 15 luni, Vlad Voiculescu și Horia Tomescu au avut față de mine o atitudine inchizitorială, fără a avea autoritatea morală, legală sau profesională care să le permită să îmi aprecieze munca și să mă judece.

Dar suntem într-o situație complicată în plan politic local, existând riscul ca bugetul Capitalei să nu fie votat. În același timp, există un război la granițele României, iar din Ucraina vin mii de refugiați care au nevoie inclusiv de îngrijire medicală.

Eu și colegii mei din ASSMB am fost și suntem implicați total în tot ceea ce facem, și din respect pentru munca lor, am decis să fac un pas în spate.

Acesta este contextul în care am hotărât că trebuie să demisionez de la conducerea ASSMB, lăsând astfel spațiu pentru ca negocierile politice să ducă la soluțiile potrivite pentru București.

Acum este rândul USR și al domnilor Vlad Voiculescu și Horia Tomescu, să demonstreze că pot face mai mult și mai bine în sistemul de sănătate din București.

Sper doar să nu o facă în aceeași manieră în care m-au tratat pe mine și echipa mea până acum, pentru că asta ar duce sigur la o bulversare gravă a sistemului, cu consecințe grave privind viața și sănătatea bucureștenilor.

În ceea ce mă privește, plec cu fruntea sus! Sunt multe lucruri pe care le-am făcut la ASSMB pe durata mandatului meu, inclusiv în cele 15 luni din perioada actualei administrații locale.

Îmi permit să punctez aici doar câteva dintre ele, cu mențiunea că toate au fost realizate cu foarte mult efort, pe perioada crizei sanitare COVID-19, un eveniment fără precedent în ultimul secol:

• 22 de Fișe de Reforme și Investiții în valoare de totală de 1 MILIARD DE EURO, pregătite și depuse în vederea finanțării prin PNRR; 4 din proiectele de investiții propuse au fost incluse în Lista celor 49 de proiecte prioritare la nivel național;

• 5 proiecte „STOP COVID”, cu finanțare europeană în cadrul POIM, care vizează decontarea cheltuielilor generate de pandemie și consolidarea capacității de gestionare de către spitalele ASSMB – 24,2 MILIOANE DE EURO;

• 8 proiecte cu finanțare europeană POIM care vizează „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale” – 16,7 MILIOANE DE EURO;

• Asigurarea bazei logistice pentru tratarea pacienților COVID-19, fiind implicate 12 din cele 19 spitale din subordinea PMB; aproape 950 de paturi de spital disponibile pentru pacienții COVID-19, dintre care 53 de paturi ATI și 21 de Terapie Acută (TI);

• Organizarea corectă și transparentă a procedurilor de achiziții publice pentru contractarea serviciilor integrate de mentenanță pentru cele 19 spitale administrate de ASSMB, precum și pentru încheierea unui contract-cadru pentru reparații capitale în unitățile sanitare;

• Finalizarea documentațiilor în vederea obținerii autorizațiilor de securitate la incendiu pentru 9 dintre spitalele ASSMB;

• Organizarea de centre de vaccinare în București și operarea acestora doar cu personal propriu; aproape 300.000 de vaccinări realizate;

• Înființarea de centre de evaluare ambulatorie a pacienților COVID-19 în 9 dintre spitalele ASSMB și deschiderea de centre de recoltare a probelor biologice de la pacienții simptomatici în toate cele 19 spitale ASSMB;

• Digitalizarea Rețelei de Medicină școlară, care include 609 cabinete medicale școlare și universitare;

• Demararea procesului de digitalizare a celor 19 spitale ASSMB, în curs fiind achiziția publică a studiilor de fezabilitate.

Îi mulțumesc primarului general Nicușor Dan pentru încrederea pe care mi-a acordat-o și pentru faptul că a văzut în mine ceea ce sunt cu adevărat, un profesionist în domeniul administrației și nu un instrument politic.

De asemenea, le mulțumesc tuturor colegilor și colaboratorilor mei din cadrul ASSMB pentru profesionalismul cu care și-au desfășurat activitatea.

Sper ca ASSMB să rămână o instituție dedicată sănătății bucureștenilor, iar viitoarea conducere să pună în continuare pe primul loc doar interesul locuitorilor Capitalei”, se arată în comunicat.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Toți șoferii din România, obligați să plătească. Intră în vigoare pe 1 iulie pentru diesel...
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Oamenii de știință au descoperit, în premieră, o moleculă care absoarbe gazele cu efect de...
×