Vlad Voiculescu, declarații după scandalul de la Spitalul „Foișor”: „Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat. De la un punct încolo s-a folosit o criză în scop mediatic” (VIDEO)

Publicat: 11/04/2021, 16:24
Actualizat: 11/04/2021, 17:05

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut declarații de presă după scandalul evacuării pacienților de la Spitalul „Foișor” din Capitală. Spitalul nu este sub autoritatea M.S., a spus Voiculescu, menționând că „este regretabil” ce s-a întâmplat. În al doilea rând, acesta a vorbit despre criza pandemiei: mai avem doar șase paturi ATI în toată țara. 

GÂNDUL.RO prezintă principalele declarații ale lui Vlad Voiculescu:

  • Toți pacienții au avut de ales dacă sunt transferați la alte spitale sau dacă merg acasă
  • Discuțiile despre includerea în circuitul COVID-19 sunt de un an de zile în urmă. MS a dat avizul pentru că de acele locuri depinde viața unor oameni. S-a întârziat cu acordul managerului.
  • Spitalul nu e sub autoritatea MS
  • MS nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării.
  • Este regretabil că acest lucru s-a întâmplat, de la un anumit punct încolo s-a folosit o criză

Vlad Voiculescu: „Discuțiile despre includerea spitalului în circuitul COVID, de un an de zile”

„Și medicii curanți de la Foișor, pentru a opera pacienții, acolo unde este cazul. De mâine, pacienții care au nevoie de operații pot merge deja la Spitalul Agripa Ionescu sau alte spitale din țară. Toți pacienții care au fost externați de la Agripa, care au nevoie de tratament, controale, vor fi contactați în următoarele 24h.

Toți pacienții externați au avut de ales în a fi transferați la alt spital sau acasă. Au avut de ales dacă vor fi transferați cu ambulanța sau cu familia. Cei care au nevoie să fie văzuți de medicul care i-a operat o vor face printr-o colaborare între Agripa Ionescu și alte spitale.

Medicii vor putea să-i opereze, la Agripa Ionescu, fără costuri suplimentare pentru pacienți.

Cei încă internați, 12 pacienți transferați către spitale din țară, toți pacienții sunt în stare stabilă.

Despre situația de la Foișor: Discuțiile despre includerea spitalului în circuitul COVID sunt de un an de zile.

Voiculescu: „S-a întârziat mult”

Min. Sănătății a dat avizul ca spitalul să devină COVID-19 pentru că de acele locuri depind viețile unor oameni.

S-a întârziat însă mult. Spitalul Foișor nu e sub autoritatea Min. Sănătății, ci a PMB și ASSMB. Nu putem decide peste un asemenea spital, chiar dacă vorbim de o situație de criză, lucrurile pot fi blocate, fie din neînțelegere sau interes mediatic.

Nu vreau să fac procese de conștiință, este regretabil că s-a întâmplat, că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capital politic.

Ministrul Sănătății: „De trei luni încercăm să găsim soluții”

Despre situația de astăzi a gestionării pandemiei de COVID-19: nu este una ușoară, am folosit cuvântul „critic”. De 3 luni de zile încercăm să găsim soluții.

Nu vorbesc doar de pacienții COVID, ci de toți. Acolo unde s-au putut face fluxuri separate, am venit cu soluția ca toți pacienții să poată accesa serviciile de sănătate.

Zi de zi numărul celor infectați cu COVID-19 a crescut.

În toată țara mai sunt 6 paturi ATI. Situația este critică.

Le mulțumesc tuturor oamenilor care sunt responsabili și solidari în această țară”, a declarat Vlad Voiculescu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase