Vasile Dîncu: „Scutul de la Deveselu nu este foarte important în această perspectivă. Nu apără neapărat dinspre zona Flancului Estic”

Vasile Dîncu: „Scutul de la Deveselu nu este foarte important în această perspectivă. Nu apără neapărat dinspre zona Flancului Estic”
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu/ FOTO: Facebook
Publicat: 13/04/2022, 21:39

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, miercuri, la Antena 3, că Scutul de la Deveselu este un sistem devensiv, dar nu apără neapărat dinspre zona Flancului Estic, dinspre Rusia, ci este orientat către o altă zonă. Totodată el a precizat că în acest moment sunt aproape 4.000 de soldați NATO în România.

De asemenea, ministrul spune că România are în dotare sisteme de rachete Patriot și Himars – care pot intercepta un atac cu rachete balistice.

„În momentul de față, pe teritoriul țării noastre sunt peste 3.900 de soldați ai trupelor aliate, ne apropiem de 4.000. Avem în dotarea Armatei Române rachete Patriot și avem un program de înzestrare continuă. Avem baterii Patriot ale noastre. Avem și rachete Himars, din aceeași familie, care pot intercepta un atac cu rachete balistice. În acest moment în Marea Mediterană sunt trei portavioane, unul francez, unul italian și unul american, Harry Truman.”, a declarat Vasile Dîncu, la Antena 3.

Ministrul Apărării face o declarație îngrijorătoare în ceea ce privește scutul de la Deveselu: „nu apără neapărat dinspre zona Flancului Estic”.

„Scutul de la Deveselu nu este foarte important în această perspectivă. El este defensiv, dar nu apără neapărat dinspre zona Flancului Estic. Are o altă orientare. (…) România i-a invitat pe ruși să vină să îl viziteze. Nu au venit. Rusia folosește foarte mult diplomația și comunicarea de o manieră ofensivă. Nu mai poți crede comunicatele Ministerului de Externe.”

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase