Vicepremierul Moldovei critică dur declarațiile lui Serghei LAVROV: ”Respingem categoric astfel de insinuări, respingem un astfel de ton”

Vicepremierul Moldovei critică dur declarațiile lui Serghei LAVROV: ”Respingem categoric astfel de insinuări, respingem un astfel de ton”
Foto: Profimedia
Publicat: 03/02/2023, 14:37
Actualizat: 03/02/2023, 18:59

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a făcut, joi, declarații ahalucinante, acesta spunând, în cadrul unui interviu, că Occidentul caută să transforme Republica Moldova în ”următoarea Ucraină”.

”Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului de televiziune Russia 24 și RIA Novosti, răspunzând la întrebarea care dintre țările din jurul Rusiei poate urma calea Ucrainei, potrivit Jurnal.md.

Nicu Popescu, vicepremierul Republicii Moldova: ”Toate mesajele de justificare a acestei agresiuni nu au nicio valoare

Vicepremierul Republicii Moldova, Nicu Popescu, a declarat vineri că ”respinge categoric acest ton, astfel de insinuări”, informează Agerpres.

”Respingem categoric astfel de insinuări, respingem un astfel de ton în relaţiile interstatale dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă. În acelaşi timp este absolut clar ce îşi doreşte populaţia Republicii Moldova, cetăţenii îşi doresc o ţară democratică, prosperă, europeană, în care este eliminată corupţia, o ţară care aderă la Uniunea Europeană. Preşedinta Maia Sandu are acest mandat explicit oferit de cetăţeni.

Cetăţenii noştri îşi doresc continuarea parcursului european, îşi doresc traiul într-un sistem democratic, funcţional, necorupt şi îşi doresc menţinerea păcii pe teritoriul ţării noastre. Iar aceste valori, democraţia, pacea, îi unesc pe toţi cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv pe cei care nu au votat pentru preşedinta Maia Sandu”, a spus Nicu Popescu în cadrul emisiunii ”Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Oficialul a mai precizat că declaraţiile lui Serghei Lavrov nu sunt primele de această natură la adresa Republicii Moldova. ”Este o declaraţie ofensivă pentru cetăţenii Republicii Moldova în primul rând. Evoluţia ţării noastre este axată absolut clar pe aderarea la Uniunea Europeană. Vedem ce face Federaţia Rusă pe plan internaţional, condamnăm acest război agresiv, neprovocat, împotriva Ucrainei. Toate mesajele de justificare a acestei agresiuni nu au nicio valoare. Noi suntem obişnuiţi cu o serie destul de lungă de declaraţii în politica rusă cu descrierea eronată şi plină de insinuări faţă de ţara noastră şi aceste lucruri au început chiar înaintea Independenţei. Partea bună este că societatea noastră a ştiut să-şi consolideze democraţia, alegerea pentru vectorul european, chiar şi în aceste condiţii destul de toxice de falsuri şi propagandă venită din Est”, a mai spus vicepremierul Nicu Popescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase