Declarații halucinante făcute de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Moldova ar putea fi următoarea Ucraina

Declarații halucinante făcute de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Moldova ar putea fi următoarea Ucraina
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei | Foto – Profimedia Images
Publicat: 02/02/2023, 15:48
Actualizat: 02/02/2023, 16:10

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a făcut, joi, câteva declarații absolut halucinante! Acesta a precizat că Occidentul caută să transforme Republica Moldova în ”următoarea Ucraină”.

”Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului de televiziune Russia 24 și RIA Novosti, răspunzând la întrebarea care dintre țările din jurul Rusiei poate urma calea Ucrainei, potrivit Jurnal.md.

Totodată, în cadrul aceluiași interviu, Serghei Lavrov a spus că Occidentul minte în legătură cu refuzul Rusiei de a negocia în problema Ucrainei şi că acesta încearcă să întoarcă Republica Moldova, Georgia şi fostele republici sovietice împotriva Moscovei, relatează Agerpres.

”Le-ar plăcea să transforme Georgia într-un alt factor de iritare, să se revină la situaţia din vremurile agresive ale (fostului preşedinte Mihail) Saakaşvili, nu am nici cea mai mică îndoială”, a susţinut şeful diplomaţiei ruse.

Ce a răspuns Chișinăul după declarațiile lui Serghei Lavrov

Ministerul de Externe de la Chişinău a răspuns ministrului de Externe rus Serghei Lavrov, care a vorbit despre presupuse planuri ale Occidentului de a transforma fosta Republica Moldova în ”următoarea Ucraină” pentru a o folosi împotriva Moscovei.

”Respingem categoric declaraţiile şefului diplomaţiei ruse, care nu corespund adevărului. Ne dorim să amintim părţii ruse că drumul ales de R. Moldova este cel al aderării la Uniunea Europeană. Moldova şi-a ales clar viitorul şi acest viitor este de a fi parte a lumii libere”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Chişinău, Daniel Vodă, pe contul de Telegram, potrivit Agerpres.

Oficialul de la Chişinău a adăugat că moldovenii, indiferent de preferinţele lor geopolitice, ”vor pace, libertate şi democraţie” şi şi-a exprimat convingerea că toate ţările din lume, inclusiv Rusia, ”respectă decizia poporului moldovean”. 

Scenariul Ilie Bolojan – premier, Maia Sandu – președinte și unire cu Republica Moldova

Recent, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut o vizită în Oradea, alături de alte zeci de oameni veniți de la București. Vizita nu a fost anunțată nici de Administrația Prezidențială de la Chișinău. Presa locală titra atunci că Maia Sandu se află în Oradea „într-o zi de odihnă”, cu scopuri recreative.

Însă, la o zi după ce s-a întors în Republica Moldova, au început să apară diverse speculații și scenarii în legătură cu motivul pentru care Maia Sandu a stat doar 24 de ore în Oradea. Un scenariu apărut în presa locală include faptul că președintele ar fi venit la Oradea cu scopul de a discuta cu președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, dar și cu primarul Oradei, Florin Birta.

Ulterior, s-a vehiculat scenariul că, în timpul vizitei private la Oradea, Maia Sandu l-a vizitat pe Ilie Bolojan și i-ar fi propus să devină premier în Republica Moldova.

Apoi, în 2024, să facă tandem la alegerile din România, Maia Sandu – președinte, Ilie Bolojan – prim-ministru, și să unească astfel țările de pe ambele maluri ale Prutului.

Pravda anunță că Maia Sandu va candida la alegerile prezidențiale din România

Publicația rusă Pravda anunță că Maia Sandu va candida la alegerile prezidențiale din România. ”Președintele Republicii Moldova Maia Sandu se pregătește să candideze la alegerile prezidențiale din România din 2024. Conform planului românilor, în acest fel se va crea un stat comun, uniunea. Asta va distruge Moldova”, arată publicația de la Moscova.

Mai mult decât atât, Pravda spune că ”președintele Partidului Social Democrat (PSD) din România (unul dintre cei trei membri ai coaliției guvernamentale alături de Partidul Național Liberal (PNL) și Uniunea Democrată Maghiară din România, (UDMR) Marcel Ciolacu a spus că este unul dintre susținătorii Maiei Sandu și unirea României Mari”. 

Ziarul rusesc s-a referit la o intervenție a liderului PSD la RTV. Întrebat dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024, Ciolacu a spus că nu avut loc o discuţie între cele două partide guvernamentale privind sprijinirea unui candidat comun.

Avem o criză de securitate în zonă şi trebuie să fim foarte atenţi la un întreg context. Una e ceea ce ne dorim sau considerăm că e corect şi alta este realitatea”, a spus liderul PSD, potrivit news.ro.

De asemenea, ”Pravda” o citează pe senatoarea Diana Șoșoacă, care o acuză pe Maia Sandu că „și-a vândut țara lui Soros”.

”De ce ar avea nevoie NATO de Republica Moldova, dacă nu pentru a o atrage în conflict?”, se întreabă Șoșoacă, dând curs astfel propagandei rusești rostogolite la Chișinău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...