Vicepreședintele Senatului, mesaj către elevi la început de an școlar: ”Nu vă lăsați pradă TENTAȚIILOR mărunte, se pot transforma în probleme vitale”

Vicepreședintele Senatului, mesaj către elevi la început de an școlar: ”Nu vă lăsați pradă TENTAȚIILOR mărunte, se pot transforma în probleme vitale”
Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului
Publicat: 11/09/2023, 11:33
Actualizat: 12/09/2023, 15:32

Cu ocazia noului an școlar, Robert Cazanciuc – vicepreședintele Senatului României – a transmis un mesaj către dascăli și părinți, dar s-a adresat – înainte de toate – elevilor, în contextul în care problema drogurilor în școli este una extrem de importantă și îngrijorătoare.

De altfel, și președintele Klaus Iohannis a transmis că acest subiect fierbinte va fi analizat în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Începutul unui nou an școlar este o altă etapă a vieții, a precizat vicepreședintele Senatului României, iar anul care urmează este ”plin de provocări, cu eșecuri și succese, cu zâmbete și lacrimi, cu bucurii și tristeți, cu bune și cu rele”.

”Astăzi, unii fac primii pași într-o sală de clasă, alții sunt obișnuți cu băncile școlii, iar mulți se pregătesc pentru sălile de curs de la facultate. De toți trebuie să avem grijă. Noi, părinții, educatorii, învățătorii, profesorii. Și, nu în ultimul rând, noi, politicienii, fie parlamentari, fie reprezentanți ai Executivului, din toate instituțiile implicate și cu rol în administrarea sistemului de învățământ.

Toți, deopotrivă, indiferent de vârstă, se află în fața unei noi etape a vieții, pe care trebuie să o depășească învățând lucruri noi, însușind tot mai multe și bogate cunoștințe. Urmează un nou an plin de provocări, cu eșecuri și succese, cu zâmbete și lacrimi, cu bucurii și tristeți, cu bune și cu rele.

Școala este ca viața, iar viața este în sine o școală, în care învățăm tot timpul – ne bucurăm de reușite și învățăm din greșeli. Ne bucurăm de frumusețile vieții, dar suntem atenți la provocări”, a notat social-democratul Robert Cazanciuc, pe pagina sa de Facebook.

”Nu abandonați și nu ieșiți de pe calea voastră”

Voalat, Robert Cazanciuc s-a referit la ”ispite” în mesajul său – cu referire clară la problema drogurilor” și la ”temntațiile mărunte” care, încetul cu încetul, se pot transforma în ”probleme vitale”.

Școala, a insistat vicepreședintele Senatului, ”nu se termină la ieșirea din curtea ei”.

”Dragi copii, dragi elevi, fiți atenți la ispite. Calea voastră este presărată cu multe provocări și încercări. Aveți mare grijă la ce alegeți, cu ajutorul dascălilor, dar și al părinților.

Pentru că școala nu se termină la ieșirea din curtea ei. Nu abandonați și nu ieșiți de pe calea voastră, nu vă lăsați pradă tentațiilor mărunte care se pot transforma rapid în probleme vitale. Încercările vieții nu sunt făcute și nu vin pentru a le accepta, ci pentru a le depăși.

Dragi părinți, dragi profesori, fiți atenți la copiii voștri, la elevii voștri. Voi sunteți singurul și realul lor sprijin în această etapă a vieții, în afară de Dumnezeu. Fiți alături de ei și țineți-i strâns de mână atunci când au nevoie, atunci când ei v-o întind. Și dacă ei nu o fac, întindeți-le voi lor mâna. Vivat Academia!” , a transmis Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului României.


Citește și:

Alexandru Petrescu, critici la adresa lui Nicușor Dan și Clotilde Armand: ”Nici măcar Festivalul Enescu nu i-a pus la treabă pe acești edili eșuați”

ANALIZĂ | Ecuația ”Rosatom”. Aflată în mâna rușilor, centrala nucleară de la Zaporojie alimentează ”mașina de război” a lui Putin

EXCLUSIV | Cum joacă Nicușor Dan ”la două capete” în fața instanțelor de judecată: ”E un CAL TROIAN în PMB al asociațiilor-prietene!”

SONDAJ DE OPINIE | Bucureștenii TAXEAZĂ activitatea lui Nicușor Dan: ”Proastă și foarte proastă, Capitala se îndreaptă într-o direcție greșită”

EXCLUSIV | Fostul milionar care a ”regizat” crime în serie vrea în libertate. De ce sunt convinși judecătorii că Sergiu Băhăian încă este un pericol

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?