Tribunalul București, decizie definitivă: Victor Pițurcă scapă de controlul judiciar în dosarul măștilor neconforme

Tribunalul București, decizie definitivă: Victor Pițurcă scapă de controlul judiciar în dosarul măștilor neconforme
Victor Pițurcă a plecat de la DNA / Sursa foto: GÂNDUL
Publicat: 08/02/2023, 16:05
Actualizat: 08/02/2023, 20:27

Tribunalul București a admis, miercuri, contestația lui Victor Pițurcă și a ridicat măsura controlului judiciar dispusă în cazul acestuia, măsura fiind definitivă.

Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, este implicat într-un dosar privind achizițiile neconforme din perioada pandemiei de COVID.

Pițurcă și fiul său, Alexandru Pițurcă, precum și șeful Romarm, Gabriel Țuțu, sunt acuzați de Direcția Națională Anticorupție (DNA) într-un dosar privind măști de protecție anti-COVID neconforme care ar fi fost vândute prin firma lui Pițurcă jr. și trimise spitalelor din subordinea Ministerului Apărării Naționale (MApN).

Potrivit DNA, șeful Romarm ar fi încasat un comision de circa 10.000 de euro din profitul de 750.000 de euro realizat de familia Pițurcă.

Victor Pițurcă: „Au vrut să ne lege cu cătușe și să ne ducă la pușcărie”

Victor Pițurcă, a spus, luni, că procurorii DNA au vrut să „regizeze” reținerea sa și a fiului său, Alex Pițurcă.

„Au vrut să ne lege pe amândoi cu cătușe și să ne ducă la pușcărie”, a afirmat el.

Victor Pițurcă s-a prezentat, luni, la Secția 11 de Poliție, după ce a fost pus sub control judiciar de procurorii anticorupție. El a făcut noi dezvăluiri legate de dosarul „măștilor neconforme pentru MApN” și spune că anchetatorii pregătiseră o „regie” în privința sa și a lui Alex Pițurcă.

„Am fost vineri chemați, în regim de urgență, la DNA, la ora 09:00 dimineața, și eu și Alex, numai că Alex nu era în oraș și nici avocatul lui. Dacă venea și el, asta era regia: pe amândoi să ne lege cu cătușele să ne ducă la pușcărie. Asta era regia”, a spus, luni, Victor Pițurcă.

În același context, el a vrut să sublinieze că, în momentul în care s-a întâlnit cu șeful Romarm, Gabriel Țuțu, nu s-a pus problema încheierii unei afaceri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN) pentru furnizarea de produse în perioada pandemiei.

„Eu când am fost întâlnire, nu se vorbea despre o afacere cu MApN-ul”, a spus Pițurcă.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase