VIDEO | A murit Doru, unul dintre frații imobilizați la pat, după un accident produs de un șofer beat: „Dorința fratelui său este să îl îngroape lângă mama lor”

Publicat: 23/11/2021, 09:00

Frații Doru și Lucian, a căror poveste a fost publicată de Gândul, au fost aduși în luna mai la centrul din satul bihorean Dumbrava, construit de bunul samaritean Viorel Pasca. Ambii erau imobilizați la pat în urma unui cumplit accident rutier și, pentru că nu avea cine să-i îngrijească, au fost trimiși la Dumbrava, acolo unde Viorel și oamenii din jurul lui oferă un cămin cald celor vulnerabil și readuc liniștea bolnavilor pentru care spitalele nu mai au soluții.

După luni de zile de îngrijire, cu spitalizări și operații, Doru, fratele cel mic, a pierdut lupta cu boala, la doar 41 de ani. Doru fusese operat de câteva ori și avea răni și infecții căpătate în urma spitalizării, spune Viorel Pașca.

„Asistentele noastre medicale l-au îngrijit și pansat zilnic, l-au trimis la spital de cel puțin opt ori, dar din nefericire s-a întors de fiecare dată mai rău în urma spitalizării. A fost trimis la unul din cei mai buni chirurgi din Oradea pentru a i se amputa piciorul, dar nici acest lucru nu a fost de ajuns, deoarece avea foarte multe răni, escare, pe picioare, șold și spate, care au devenit tot mai adânci. Ne-am luptat cu toții din răsputeri și am făcut tot ce a ținut de noi pentru a ajuta la salvarea lui, dar din nefericire, în data de 19.11.2021, Doru Cojocaru a pierdut lupta cu boala”, spune Viorel Pașca într-o nouă postare pe Facebook.
Dorința lui Lucian este ca fratele său să fie înmormântat acasă, în județul Botoșani, unde este înhumată și mama lor.

Coastele i-au intrat în plămâni

„Mâine îl vom trimite cu trenul pe Lucian pentru a pregăti înmormântarea și ne vom ocupa și de transportul și cheltuielile aferente trimiterii fratelui său Doru. Suntem triști, dar de multe ori viața ne trece și prin astfel de momente”, a mai scris Viorel Pașca.

La spital, Doru a primit diagnosticul de paraplegie, adică paralizie de la brâu în jos și pneumotorax, pentru că unele coaste i-au intrat în plămâni. Ulterior, i-a fost amputat un picior pentru a-l salva, însă starea lui s-a agravat.

„Nu-și mișcă picioarele și este destul de rău. A făcut escare la spate, în zona lombară, din cauza poziției de pat din spital. Amândurora, coastele le-au intrat în plămâni. Doru, fratele mai mic, are brațul stâng aproape scos din umăr, iar cei de la spital nu au făcut nimic pentru el, deoarece au crezut că va muri. Ulterior, a suferit și o operație la coloană, în urma accidentului”, ne-a spus Crina, una dintrele asistentele medicale de la Dumbrava, care îi îngrijește pe cei doi frați.

Cu doar o zi înainte ca Doru să moară, fratele său Lucian a vorbit despre accidentul care i-a imobilizat la pat. Cei doi frați  își doreau să se întremeze amândoi și să revină acasă, la Botoșani, unde ar fi locuit în casa tatălui lor, și acesta imobilizat la pat.


Citește și

Drama fraților din Botoșani plecați să își caute un rost și au ajuns imobilizați la pat după un accident produs de un șofer beat. ”Nu au făcut nimic pentru el deoarece au crezut că va muri”

REPORTAJ | Povestea samariteanului Viorel, muncitorul dintr-o fabrică de pantofi care a ajuns să îngrijească 2.000 de bolnavi pe care nu i-a mai vrut nimeni. ”Statul nu are loc pentru oamenii ăștia”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului