VIDEO | A murit Doru, unul dintre frații imobilizați la pat, după un accident produs de un șofer beat: „Dorința fratelui său este să îl îngroape lângă mama lor”

Publicat: 23/11/2021, 09:00

Frații Doru și Lucian, a căror poveste a fost publicată de Gândul, au fost aduși în luna mai la centrul din satul bihorean Dumbrava, construit de bunul samaritean Viorel Pasca. Ambii erau imobilizați la pat în urma unui cumplit accident rutier și, pentru că nu avea cine să-i îngrijească, au fost trimiși la Dumbrava, acolo unde Viorel și oamenii din jurul lui oferă un cămin cald celor vulnerabil și readuc liniștea bolnavilor pentru care spitalele nu mai au soluții.

După luni de zile de îngrijire, cu spitalizări și operații, Doru, fratele cel mic, a pierdut lupta cu boala, la doar 41 de ani. Doru fusese operat de câteva ori și avea răni și infecții căpătate în urma spitalizării, spune Viorel Pașca.

„Asistentele noastre medicale l-au îngrijit și pansat zilnic, l-au trimis la spital de cel puțin opt ori, dar din nefericire s-a întors de fiecare dată mai rău în urma spitalizării. A fost trimis la unul din cei mai buni chirurgi din Oradea pentru a i se amputa piciorul, dar nici acest lucru nu a fost de ajuns, deoarece avea foarte multe răni, escare, pe picioare, șold și spate, care au devenit tot mai adânci. Ne-am luptat cu toții din răsputeri și am făcut tot ce a ținut de noi pentru a ajuta la salvarea lui, dar din nefericire, în data de 19.11.2021, Doru Cojocaru a pierdut lupta cu boala”, spune Viorel Pașca într-o nouă postare pe Facebook.
Dorința lui Lucian este ca fratele său să fie înmormântat acasă, în județul Botoșani, unde este înhumată și mama lor.

Coastele i-au intrat în plămâni

„Mâine îl vom trimite cu trenul pe Lucian pentru a pregăti înmormântarea și ne vom ocupa și de transportul și cheltuielile aferente trimiterii fratelui său Doru. Suntem triști, dar de multe ori viața ne trece și prin astfel de momente”, a mai scris Viorel Pașca.

La spital, Doru a primit diagnosticul de paraplegie, adică paralizie de la brâu în jos și pneumotorax, pentru că unele coaste i-au intrat în plămâni. Ulterior, i-a fost amputat un picior pentru a-l salva, însă starea lui s-a agravat.

„Nu-și mișcă picioarele și este destul de rău. A făcut escare la spate, în zona lombară, din cauza poziției de pat din spital. Amândurora, coastele le-au intrat în plămâni. Doru, fratele mai mic, are brațul stâng aproape scos din umăr, iar cei de la spital nu au făcut nimic pentru el, deoarece au crezut că va muri. Ulterior, a suferit și o operație la coloană, în urma accidentului”, ne-a spus Crina, una dintrele asistentele medicale de la Dumbrava, care îi îngrijește pe cei doi frați.

Cu doar o zi înainte ca Doru să moară, fratele său Lucian a vorbit despre accidentul care i-a imobilizat la pat. Cei doi frați  își doreau să se întremeze amândoi și să revină acasă, la Botoșani, unde ar fi locuit în casa tatălui lor, și acesta imobilizat la pat.


Citește și

Drama fraților din Botoșani plecați să își caute un rost și au ajuns imobilizați la pat după un accident produs de un șofer beat. ”Nu au făcut nimic pentru el deoarece au crezut că va muri”

REPORTAJ | Povestea samariteanului Viorel, muncitorul dintr-o fabrică de pantofi care a ajuns să îngrijească 2.000 de bolnavi pe care nu i-a mai vrut nimeni. ”Statul nu are loc pentru oamenii ăștia”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase