VIDEO | Ce i-a spus polițistul șefului său, pe care l-a prins băut la volan. Cazul a devenit VIRAL

VIDEO | Ce i-a spus polițistul șefului său, pe care l-a prins băut la volan. Cazul a devenit VIRAL
Publicat: 19/03/2023, 13:12

Un incident petrecut în Statele Unite ale Americii a devenit viral, după ce Fox News a publicat imaginile surprinse cu camera de corp a unui agent de poliție. 

Înregistrarea video cu camera de pe uniforma polițistului îl arată pe un căpitan din cadrul Departamentului de Poliție din Oklahoma City (OKCPD) cerându-i în mod repetat ofițerului care l-a oprit în trafic să oprească înregistrarea video, în timp ce era oprit pentru conducere sub influența alcoolului.

Însă, ofițerul nu a ținut cont de cererea acestuia, ba chiar l-a arestat. Incidentul a avut loc pe 12 martie, în jurul orei 01.30, când căpitanul James ”Matt” French, din echipa de investigare a omuciderilor din cadrul OKCPD, a fost tras pe dreapta sub suspiciunea de conducere în stare de ebrietate de către sergentul Chris Skinner.

Acesta a virat fără să semnalizeze și a depășit viteza. În înregistrare, French pare să deschidă portiera mașinii sale înainte ca sergentul să se apropie, însă acesta i-a spus să mearg din nou în mașină. Dialogul dintre ei a fost redat de Fox News.

Nu-mi pasă dacă ești un membru al unei bande sau președintele Statelor Unite.

”Treci înapoi în vehicul”, spune sergentul Skinner, atunci când căpitanul a vrut să coboare. ”Sunt…”, a început să spună French. ”…Beat?” a continuat Skinner.

”Sunt căpitanul departamentului de poliție”, a spus French. ”Ce departament de poliție?” răspunde Skinner. ”Oklahoma City. Oprește-ți camera”, îi ordonă căpitanul.

”Domnule, pot să… puteți să opriți asta? Vă solicit. Sunt căpitan la departamentul de poliție”, l-a întrebat din nou French pe ofițer.

”Nu-mi pasă dacă ești un membru al unei bande sau președintele Statelor Unite. Dacă te-aș trata diferit de cum aș trata un localnic din South Side sau un pedofil, cum ți s-ar părea asta?”, a răspuns Skinner.

De-a lungul schimbului de replici cu ofițerul de poliție, Skinner l-a întrebat în mod repetat pe French cât a băut în timpul serii. În cele din urmă, French a spus că a jucat un joc de poker și a băut ”trei sau poate patru beri”.

În timp ce se străduia să își mențină echilibrul, căpitanul l-a rugat din nou pe Skinner să oprească camera de supraveghere corporală.

”Știu că sunteți la curent cu politica noastră privind camerele video corporale. Știți că nu pot opri această cameră de corp”, a răspuns Skinner. ”Știu, dar aș vrea să vorbesc cu dumneavoastră”, i-a spus French ofițerului.

”Sunt sergent și am depus jurământul de a respecta legea. Nu arăt favoritism față de nimeni, indiferent de situație”, i-a spus ofițerul lui French.

French a fost arestat și înregistrat în Oklahoma County Detention Center. Căpitanul a fost plasat în concediu administrativ plătit în timp ce se desfășoară o anchetă internă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase