VIDEO | Cel puțin 45 de morți în Bulgaria, după ce un autocar a luat foc pe autostradă. Printre victime se află și copii

VIDEO | Cel puțin 45 de morți în Bulgaria, după ce un autocar a luat foc pe autostradă. Printre victime se află și copii
Sursă foto: facebook
Publicat: 23/11/2021, 09:22

Cel puțin 45 de persoane, inclusiv 12 copii, au murit după ce un autobuz a luat foc pe autostradă în vestul Bulgariei, transmite BBC. Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 02:00 în apropierea satului Bosnek, la sud-vestul capitalei Sofia.

Potrivit primelor informații, autobuzul era înmatriculat în Macedonia de Nord și transporta în principal cetățeni macedoneni. Cauza accidentului și a incendiului este investigată.

Un oficial al Ministerului de Interne bulgar a declarat că nu este clar dacă autobuzul a luat foc și apoi s-a prăbușit sau a izbucnit în flăcări după ce s-a prăbușit.

Oficialii au spus că vehiculul părea să fi lovit o barieră de autostradă fie înainte, fie după ce a luat foc.

Șapte persoane cu arsuri au fost transportate la spitalul din Sofia. Premierul interimar Stefan Ianev a descris incidentul drept „o tragedie uriașă”. „Să sperăm că vom învăța lecții din acest incident tragic și că putem preveni astfel de incidente în viitor”, a spus Ianev presei, la locul accidentului.

Ministrul macedonean de externe, Bujar Osmani, a declarat că oamenii din autocar se întoarceau în Skopje dintr-o vacanță de weekend în Istanbul, potrivit agenției de presă Reuters.

Zona din jurul locului incidentului de pe autostrada Struma a fost acum închisă. Imaginile de la fața locului au arătat vehiculul carbonizat, distrus de incendiu.

După ce a ajuns la fața locului, ministrul bulgar de interne, Boyko Rașkov, a declarat că victimele au fost complet carbonizate, relatează BTV.