VIDEO | Ciucă despre varianta de a fi VICEPREMIER în Cabinetul Ciolacu: „Sunt ipoteze care vor fi puse în dezbatere la nivelul BPN de marți”

Publicat: 15/05/2023, 21:36

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că nu s-a discutat încă dacă va rămâne vicepremier în viitorul Cabinet Ciolacu, după rocada guvernamentală, aceasta fiind una dintre ipotezele care vor fi puse în dezbatere la nivelul Biroului Politic de marți.

Întrebat de jurnaliști dacă PNL i-a cerut să rămână vicepremier, după rocada guvernamentală, Ciucă a răspuns: „Nu am discutat deocamdată”. Referitor la UDMR şi dacă va rămâne cu trei portofolii în viitorul Executiv, liderul liberalilor a replicat scurt: „Discutăm mâine”.

„Mâine avem BPN. Sunt ipoteze care vor fi puse în dezbatere la nivelul Biroului Politic şi, în funcţie de votul şi acordul BPN, vom lua o decizie cu ce mandat vom intra în negocieri”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat luni, înaintea participării la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, dacă va fi modificat protocolul coaliţiei de guvernare.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat luni, la rândul său, la la o reuniune publică în care au participat lideri de Consilii Județene, că rotativa guvernamentală va avea loc așa cum s-a stabilit – firesc, fără scandaluri, pentru că „ţara noastră nu îşi mai permite să piardă nici măcar o zi cu conflicte politice”.

Ciucă: Avem nevoie de această majoritate și de același ritm și dinamică în actul guvernamental

„Pentru că am spus mai devreme că voi face referire la modul în care, nu peste mult timp, se va face această rocadă politică, așa cum a fost ea asumată în momentul în care, împreună cu președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, am decis ca prima jumătate a acestui proiect de coaliție să aibă la conducerea guvernului un premier liberal, iată-ne ajunși la sfârșit de etapă și urmează cea de-a doua în care vom realiza ceea ce nimeni nu se aștepta, cu mai bine de peste un an și jumătate în urmă, pe de-o parte menținerea acordului politic, asigurarea stabilității coaliției și asigurarea majorității în parlament, astfel încât să avem certitudinea că aceste programe, pe care ni le-am asumat, fie că vorbim despre Programul de guvernare, fie că vorbim de PNRR – asumat prin fonduri europene, ce presupune de la sine un amplu program de reforme să se realizeze.

Domnul președinte Marcel Ciolacu a făcut referire mai devreme la sceptici. Eu nu vreau să fac referire la sceptici, eu vreau să fac referire la toți cei care vor să înțeleagă faptul că fără o majoritate parlamentară solidă nu am fi reușit să parcurgem dezbaterea și analiza parlamentară pe proiectele de lege care au asigurat liniile de reformă asumate de România prin PNRR. De aici încolo avem nevoie de această majoritate și de același ritm și dinamică în actul guvernamental, în aprobarea proiectelor de legi în parlament, pentru că doar așa ne putem asigura absorbția de fonduri europene pe toate liniile de finanțare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat luni că sunt mai mulţi lideri PNL, preşedinţi de organizaţii, primari şi chiar preşedinţi de Consilii Judeţene care i-au cerut premierului Ciucă să rămână în Guvern ca vicepremier, aceştia considerând că ar fi în acest fel un garant de facto al continuităţii, stabilităţii, echilibrului şi de ce nu, a echităţii în actul de guvernare şi că pentru partid, o astfel de poziţie a liderului PNL poate fi un avantaj.

Conducerile PNL şi PSD au fost convocate în şedinţă, marţi, înainte de rocada premierilor de la sfârşitul acestei luni. Va fi discutată strategia privind protocolul coaliţiei dar şi cine vor fi titularii portofoliilor, în noul Executiv condus de liderul PSD Marcel Ciolacu. Înainte de şedinţa de marţi, liberalii se vor reuni şi într-o şedinţă informală, luni seara, la Vila Lac 1, pentru a pune la punct deciziile privind rotativa guvernamentală.

Biroul Politic Naţional al PNL se întruneşte, marţi de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală