VIDEO | Lacrimi și revoltă după moartea fetiței spulberate de mașina Poliției: „Un suflet atât de curat și de blajin. Era sufletul meu!”

Publicat: 14/01/2022, 20:00
Actualizat: 14/01/2022, 20:41

„Un suflet atât de curat și de blajin. Era sufletul meu din clasă”, mărturisește cea care i-a fost învățătoare Raisei, fetița ucisă pe trecerea de pietoni de polițistul care conducea cu viteză și a lovit-o în plin. Locul tragediei, de pe strada Laminorului din București, s-a transformat într-un altar peste noapte. Zeci de candele, jucării de pluș și flori, dar și fotografii ale fetiței de doar 13 ani au fost întinse pe asfalt și aprinse de cei care au mers la locul tragediei. 

Moartea copilei i-a revoltat pe oamenii care locuiesc în zonă. Vor dreptate! Locul pe unde cele două fete traversau în timp ce se îndreptau către școală este marcat pe asfalt ca trecere de pietoni, însă vopseaua este ștearsă aproape în totalitate.

Martorii susțin că Raisa a fost aruncată la aproximativ 50 de metri distanță de locul în care a fost lovită. Locurile în care criminaliștii au strâns probe au fost marcate cu cercuri pe asfalt.

Trandafiri pentru Raisa

Profesoarele de la Școala Gimnazială nr. 192 unde învățau fetele sunt în stare de șoc. Le este greu să vorbească de Raisa la timpul trecut și pe Marina, fetița rănită și internată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, o așteaptă să vină repede înapoi.

Suntem șocate de ce s-a întâmplat. Fetițele sunt la noi din clasa pregătitoare, colege de clasă. Știau să traverseze foarte bine și veneau spre școală. Le cunoșteam și familia. Mama Raisei este în stare de șoc”, a declarat Mariana Tănase, directoarea școlii, pentru Gândul.

Raisa era în clasa a V-a și visa să devină hairstylist, aceeași meserie ca și mama ei. Era pasioantă de arte plastice și avea note mari la toate materiile.

O cunosc pe Raisa de la școala pregătitoare. Era un copil cu mult bun-simț. O așteptăm la școală și o așteptăm degeaba. Era artistă în felul ei. Un copil educat și atent la tot ceea ce se întâmpla în jurul ei. Sunt cu sufletul aproape de Marina (n.r. – fetița care a supraviețuit accidentului), să fie totul bine și în scurt timp să revină la normalitate”, spune Gabriela Ilie, una dintre profesoarele fetelor.

Pe banca unde stătea Raisa, colegii au aprins o candelă și au adus o vază cu trandafiri.

Marina și Raisa veneau la școală împreună

Raisa și Marina erau aproape nedespărțite, spun profesoarele. Locuiau în același cartier și mergeu împreună la școală, aproape  în fiecare zi.

Cristina Meiu, o femeie care locuiește vizavi de locul tragediei, spune că intersecția unde au fost lovite cele două fetițe este una periculoasă.

Mereu trec șoferi cu viteză aici. Oamenii trebuiau să filmeze când a fost lovită cu picioarele de polițist. Oamenii se uitau de pe cealaltă parte. Chiar am ajuns să ne uităm fără să reacționăm?”, spune femeia.

Victor Ilie, șofer al unei ambulanțe private, a ajuns la fața locului printre primii. Bărbatul susține că viteza mașinii de Poliție a fost atât de mare încât s-a oprit la peste 50 de metri de locul impactului.

Am văzut și ce s-a văzut pe camera de la magazin. Am văzut când a trecut polițistul, dar eu cred că avea depășire făcută și s-a băgat înapoi pe sensul de mers și le-a lovit pe fete. Cum poți lua pe capotă un copil pe o distanță de 50 de metri? În ceea ce privește decesul, au anunțat după o oră, o oră și jumătate că a decedat, însă murise cu mult înainte”, spune șoferul.

Adrian, unul dintre cei care au venit să aprindă o lumânare la locul accidentului, spune că oamenii și-au pierdut încrederea în autoritățile care ar trebui să-i apere: „Nu am copil, dar mă doare sufletul când mă gândesc ce este în sufletul părinților. Nu se poate face așa ceva”.


Citește și:

VIDEO | Filmul uciderii fetiței pe trecerea de pietoni de către polițistul care circula cu viteză. Ce face șoferul după ce mașina se oprește, la 50 de metri de locul în care o lovește

De ce a murit Raisa, fetița călcată pe trecerea de pietoni de un polițist. Legiștii au rezultatele preliminare ale autopsiei

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase