VIDEO | Florin Cîțu, primele declarații după ce a fost ales președinte al Senatului: PNL a ieșit mai puternic. Mergem mai departe

Publicat: 23/11/2021, 16:57
Actualizat: 23/11/2021, 17:10

Președintele Partidului Național Liberal (PNL) Florin Cîțu, ales, marți, președinte al Senatului, a anunțat că va prelua atribuțiile vineri, după ce se va fi votat în Parlament noul Cabinet și programul de guvernare elaborat de noua majoritate parlamentară, care urmează să fie depuse de premierul desemnat Nicolae Ciucă.

 „De vineri preluăm atribuțiile, după votul Guvernului în Parlament. După ce o să fie învestit Guvernul, se vor prelua atribuțiile și vom intra în linie dreaptă”, a declarat Florin Cîțu, proaspăt ales la șefia Senatului, cu susținerea majorității PNL – PSD – UDMR, după revocarea Ancăi Dragu, propusă de fosta coaliție.

„Este o decizie a coaliției”

Întrebat dacă este un premiu de consolare pentru PNL această funcție la șefia Senatului – dar fiind faptul că a fost demis din funcția de premier, prin moțiune de cenzură, în 5 octombrie, și nu a mai fost ulterior propunerea de premier, Florin Cîțu a răspuns: „Nu! Sunt președintele Partidului Național Liberal. Eu cred că este poate cea mai importantă funcție astăzi, este al doilea partid din România, este cel mai mare partid și singurul partid liberal din România, singurul partid de dreapta din România. Aceasta este o funcție importantă. Astăzi, aici, este o decizie a coaliției, ca cei doi președinți ai PSD și PNL să preia cele două funcții în stat. Este simplu”.

Referitor la anunțul USR privind decizia de a contesta la Curtea Contituțională votul de revocare a Ancăi Dragu, noul președinte al Senatului a spus că aceasta nu va schimba cu nimic hotărârea senatorilor.

Rugat să comenteze criticile care au venit din partea colegilor în ultima perioadă, liderul liberal a spus că discuțiile trebuie să aibă loc în partid. „Le-am spus tuturor colegilor care vor să discutăm despre o problemă, să vină să discutăm în Partidul Național Liberal, dacă era o problemă de guvernare puteam să discutăm în Guvern, dacă preferă să discute prin presă, bineînțeles, va trebui să luăm și altfel de decizii”, a spus Florin Cîțu, precizând că problema trebuie tranșată în Biroul Politic Național.

Ce se întâmplă cu liberalii dezafiliați

Întrebat despre cei 17 parlamentari care s-au dezafiliat din grupurile PNL din cele două Camere, Florin Cîțu a spus: „O să discutăm cu fiecare în parte și o să vedem, dacă putem să găsim elemente prin care să-i aducem înapoi. Pe mine mă interesează să vină înapoi toți acei membrii ai PNL, sunt încă unii membrii PNL: oameni care nu atacă președintele partidului, președintele României, care nu atacă PNL. Sunt unii oameni care au fost și au plecat dintr-o afinitate sau o prietenie mai veche față de fostul lider dar, până la urmă, există, astăzi, în România, un singur partid de dreapta, un singur partid liberal, Partidul Național Liberal, toți cei care vor să meargă mai departe și să susțină principiile liberale, își au locul doar în PNL”.

Florin Cîțu consideră că PNL nu a ieșit mai slăbit după aceste negocieri, dimpotrivă: „A ieșit mai puternic. O să vedeți!”

El a admis însă că îi pare rău că PNL nu are Ministerul Finanțelor. „Cred că un premier fără Finanțe o să fie o problemă dar, până la urmă, acesta a fost rezultatul negocierilor și am supus la vot rezultatul aceste negocieri în PNL și a trecut. Mergem mai departe. Eu zic că după ce se liniștesc lucrurile, va trebui să tragem linie și va trebui să vedem cum mergem mai departe”, a spus Florin Cîțu.

Actualul premier demis a făcut și precizări, la solicitarea presei, privind controalele anunțate de Ministerul Finanțelor, subliniind că nu e nicio coincidență: „Controale au loc la toate Ministerele, inclusiv la Ministerul Finanțelor de cei de la Finanțe, nu este nicio coincidență. Acum a venit momentul”.

Referitor la afirmațiile Ralucăi Turcan, ministru demis al Muncii, privind banii de pensii, Florin Cîțu a spus că aceștia există: „Bineînțeles că sunt! Eu vă aduc aminte cum am preluat noi situația în 2019, când am preluat Ministerul Finanțelor și o să vă anunț că după, în câteva zile, o să prezint și cum las România după doi ani de zile. Atunci, aveam facturi neplătite de 7 luni de zile, nu erau bani nici de pensii, nici de salarii în buget, a trebuit să-i punem. O să vedeți că acum sunt și pot să meargă mai departe”.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?