VIDEO | George Simion, despre redeschiderea dosarului penal în cazul accidentului rutier: „Avocații mei tot încearcă să aibă acces la actele din dosar, pentru că aici s-a comis un uriaș abuz”

Publicat: 13/10/2022, 16:56

Liderul partidului AUR, George Simion, a vorbit, joi, la Antena 3, despre redeschiderea dosarului penal legat de accidentul rutier în care a fost implicat în luna aprilie, în județul Buzău. Șeful AUR susține că nu a primit dovada prin care a fost înștiințat că i s-a suspendat permisul de conducere, precizând că există o intervenție politică în dosarul său din partea ministrul de Interne, Lucian Bode, și al al liderului PSD, Marcel Ciolacu, dar și un abuz al inspectorului-șef al IPJ Buzău, Laurențiu Pantazi.

Cătălina Porumbel: Înțeleg că este același accident auto din luna aprilie pentru care ați primit o ordonanță de clasare în luna august și acum înțelegem că un judecător de la Înalta Curte a decis redeschiderea acestui dosar penal. Ați fost înștiințat?

George Simion: Am fost înștiințat prin intermediul presei. Eu de o săptămână și jumătate tot caut vreo dovadă din partea instituțiilor statului român că mi s-ar fi adus la cunoștință că am permisul suspendat. Eu am făcut o tamponare ușoară – departe, de exemplu, de accidentul pe care l-a făcut fostul ministru al Justiției, doamna Monica Macovei – în luna aprilie.

M-am dus cu respectiva persoană – care nu e o victimă, pentru că nu a pățit nimic, nu s-a dus să depună plângere împotriva mea – am făcut un acord amiabil și am plătit eu bara, că era doar bara de la mașina respectivă avariată. Am ordonanța de clasare de la Procuratură.

Cătălina Porumbel: Aveți și decizia de redeschidere a acestui dosar?

George Simion: Nu am. Avocații mei tot încearcă, de ieri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte, să aibă acces la actele din dosar, pentru că aici s-a comis un uriaș abuz, considerăm noi. Mie nu mi s-a adus la cunoștință în urma acestui accident minor că aș fi avut permisul suspendat. Bănuiala noastră – credem întemeiat – este că nici măcar nu mi s-a suspendat permisul până nu am anunțat de protestul de pe Calea Victoriei.

Cătălina Porumbel: Și cine a făcut abuzul, domnule Simion?

George Simion: Poliția din județul Buzău, inspectorul-șef Pantazi, un prieten bun al domnului Ciolacu. După cum v-am spus și mai devreme, a fost un accident minor. Nu există victime, există doar o bară. Am fost la Inspectoratul Județean Buzău, luni, și am cerut dovada prin care am fost anunțat că mi s-a suspendat permisul.

Mi s-au dat garanții că o voi primi a doua zi, deși o solicitasem de o săptămână și ceva. N-am primit dovada, mi s-a spus doar că toate actele s-au trimis la Parchetul de pe lângă Înalta de Justiție și Casație.

Cătălina Porumbel: Acuzați o intervenție politică în dosarul dumneavoastră?

George Simion: Da, a șefilor Coaliției de guvernare, domnul Bode și domnul Ciolacu. Faptul că lucrul ăsta se întâmplă în Buzău și faptul că inclusiv informații de la SRI s-au aplicat, pe data de 30 septembrie, pentru a fi îndepărtat din Piața Victoriei și am făcut, în acest sens, solicitare în comisia SRI.

Am două dosare penale pentru o tamponare ușoară. Avem informații din cadrul poliției că s-a recurs inclusiv la Serviciul Român de Informații și că permisul meu a fost suspendat doar pe 30 septembrie, retroactiv, pentru data de 22 aprilie. Eu nu am fost înștiințat de lucru acesta și permisul meu a fost valabil până în data de 30 septembrie.”

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Tânăr din Mehedinți, găsit fără suflare în locuința în care creștea ilegal șerpi. Anchetatorii au...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
O nouă taxă obligatorie în România. Legea intră în vigoare de la 1 iulie
Lista artiștilor care vor cânta la Neversea 2024. Surprize mari pentru petrecăreți
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Care este starea de sănătate a lui Florin Piersic după a treia operație: ”Se află...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Tot mai multe cazuri de rujeolă în Europa