VIDEO Green Ambalaje, prima companie din România care va colecta deșeurile cu mașini electrice

Publicat: 13/07/2022, 19:00

Green Ambalaje devine, din această săptămână, prima companie din România care va colecta deșeurile cu mașini electrice. Flota a fost mărită cu cinci vehicule 100% electrice furnizate de Renault. Mașinile sunt de tip Trucks Master Z.E. și sunt carosate integral în România, prin intermediul companiei Grădinariu.

Aceste vehicule vor fi puse în funcțiune în Capitală încă de săptămâna viitoare. Cele cinci autovehicule electrice vor colecta și deservi puncte de colectare inteligente tip RVM de la companiile de tip retail din București, urmând ca apoi și la Cluj-Napoca și Timișoara, pentru materialele de tip PET, sticlă și aluminiu.

Mașina electrică este mult mai simplu de utilizat, mentenanța și intervalele de revizie sunt mult mai largi, iar bateriile uzate se pot reintroduce în circuit după ce sunt reîncărcate cu energie fotovoltaică. Cu toate acestea, logistica unei flote electrice ține foarte mult de modul în care șoferii își realizează traseul și încărcările.

Investiție de cinci milioane de euro în flota auto electrică în următorii doi ani

În următorii doi ani, compania Green Ambalaje are în plan o investiție de cinci milioane de euro în flota auto electrică, iar strategia proiectului prevede ca în toate orașele mari să se înlocuiască flota auto cu acest tip de mașini. Ele vor fi utilizate doar în zona urbană, în cea rurală încă se vor păstra camioanele pe combustibil fosil pentru că mobilitatea vehiculelor existente pe piață nu le permite să aibă o autonomie mai mare de 400-500 km.

“Sperăm că până în 2030 să înlocuim și camioanele care circulă internațional și pe trasee mai lungi, cu modele hibrid sau electrice. Asta este strategia pe zona de transport și colectare pe care noi o avem acum. Bineînțeles, lucruri inovative facem și în alte activități pe care noi le întreprindem, utilaje, echipament de reciclare, care sunt gândite astfel încât să facă diferența pe zona de amprentă de carbon pentru noi și partenerii noștri”, a declarat Cristian Lazăr, CEO & Founder Green Ambalaje.

Anul trecut, Green Ambalaje a gestionat aproximativ 93.000 de tone de deșeuri

Andrei Grădinariu, directorul General al companiei Grădinariu, a susținut că în calitate de companie deținută și operată local, și-a luat în serios angajamentul față de mediu și educarea comunității cu privire la gestionarea adecvată a deșeurilor.

“Suntem onorați să vedem că eforturile noastre se concretizează în soluții eficiente pentru industria de profi”, a declarat directorul general al companiei Grădinariu.

Anul trecut, compania Green Ambalaje a gestionat aproximativ 93.000 de tone de deșeuri de ambalaje, industriale sau periculoase în cele 9 puncte de lucru naționale, care au fost reciclate și transformate din nou în ambalaje sau energie electrică. Prin preluarea, transportul, reciclarea și fabricarea de produse derivate sau materii prime, compania oferă un model de gestionare a deșeurilor care se bazează pe o economie circulară și pe o reutilizare a resurselor într-un număr de cicluri cât mai extins.

“Eu cred că publicul e foarte interesat, după cum vedeți, inclusiv pentru mașinile mici este un trend foarte interesat de a-și achiziționa mașini electrice, cred că noi am dat astăzi startul unei curse pe care eu o întrevăd, ca toată lumea, la un moment dat va trece pe partea electrică ca combustie, deci vor renunța la motoarele pe diesel și este parte și din strategia europeană de a interzice motoarele pe combustibil până în 2030, cel puțin pentru mașinile mici, ” a susținut Cristian Lazăr, CEO & Founder Green Ambalaje.

Green Ambalaje este o companie românească specializată în servicii profesionale de management al deșeurilor pentru companiile care desfășoară activități de producție și retail din România. Compania oferă partenerilor săi servicii integrate de management al deșeurilor, de la colectare, segregare, până la transportul deșeurilor și reciclarea sau valorificarea acestora prin metode eficiente și convenabile din punct de vedere economic.

Renault Trucks a livrat, la nivel internațional, încă din anul 2010 primele camioane electrice de serie către clienții finali. Cota de piață din anul 2021 a fost de 50%, fiind unul dintre cei mai importanți jucători pe piața vehiculelor electrice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun