VIDEO| Influencerul multimilionar Zed și iubita lui, anchetați de Poliția Ilfov pentru un filmuleț pe TikTok. Ce ar fi făcut cu un semn de circulație, pentru bolidul tunat al ”regelui șoselelor”

Publicat: 10/02/2022, 17:11
Actualizat: 10/02/2022, 18:14

Zed, unul dintre cei mai cunoscuți influenceri din România, a fost audiat, miercuri, de polițiștii din Ilfov, împreună cu iubita lui, după ce ar fi modificat un semn de circulație și ar fi pus în pericol circulația rutieră. Ulterior, aceștia au publicat întreaga scenă pe pagina de TikTok.

Surse din poliție au declarat pentru Gândul că Silviu Zaharia, cunoscut pe rețelele sociale drept Zed, a fost audiat de polițiștii ilfoveni în calitate de martor. În schimb, iubita tânărului a fost audiată în calitate de suspect.

În filmulețul publicat pe TikTok se observă cum tânăra coboară din mașină și acoperă indicatorul cu limita de 40 km/h, cu un alt semn care indică o limită de viteză de 300 km/h.

Tinerii susțin că este un trucaj

Polițiștii s-au autosesizat, iar dosarul penal în care cei doi au fost audiați la sediul IPJ Ilfov a fost deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”.

Potrivit surselor mai sus citate, cei doi au declarat în fața anchetatorilor că ar fi făcut un trucaj pe calculator și că, în realitate, semnul cu limita de 40 de km/h nu a fost acoperit.

Cine este Zed

Silviu Zaharia este un tânăr originar din Piatra Neamț, supranumit “Regele Roților” după ce a reușit să ridice un imperiu impresionant din vânzarea jantelor auto. Averea lui este estimată la peste 600 de milioane de euro din crearea și vânzarea de jante auto, potrivit presei tabloide.

Tânărul provine dintr-o familie înstrărită care deține mai multe afaceri în zona Moldovei și este un împătimit al mașinilor, după cum mărturisește.

Totul a început (…) când tatăl meu, Dumitru Zaharia, mi-a spus despre (Runele Scandinave ale Vikingilor). Fehu amulet este o rună ce aparține seriei futhark, ce simbolizează prosperitatea materială și spirituală. Folosind această amuletă, ar trebui să scapi de toate problemele pe care le ai, indiferent că sunt probleme legate de bani sau de dragoste”, scria tânărul pe site-ul său.

Zed a gonit cu aproape 250 km/h pe DN 1

În 2020,  Silviu Zaharia s-a luat la întrecere cu un Porche pe DN1 și a publicat imaginile pe pagina de Instagram, acolo unde este urmărit de aproape un milion de persoane.  Aflat la volanul Lamborghini-ului, Zed a gonit pe șosea cu aproape 250 km/h.

Ce pedeapsă prevede Codul Penal

Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

View this post on Instagram

A post shared by ZED (@zedsly)

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase