VIDEO | Marcel Ciolacu: „Din punctul meu de vedere, se impune, până la sfârșitul anului, să fie o remaniere în Guvern. Nu am să repet nicio greşeală a unor alţi foşti preşedinţi ai PSD”

Publicat: 24/08/2022, 00:53
Actualizat: 24/08/2022, 21:56

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, la Antena 3, că, după părerea sa, se impune o remaniere a Guvernului până la sfârșitul acestui an, însă acest lucru poate fi realizat exclusiv de prim-ministrul țării. De asemenea, social-democratul a respins ferm afirmaţiile referitoare la faptul că actuala coaliţie ar fi o „dictatură militară”.

Întrebat dacă ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, va fi remaniat, Marcel Ciolacu a răspuns că prim-ministrul Nicolae Ciucă nu i-a solicitat acest lucru.

„Urmează să avem discuţii. Nu vreau să vorbesc de vreun coleg sau de cineva. Mie, primul-ministru nu mi-a cerut să fie schimbat domnul Vasile Dîncu. (…) Depinde cum vrem să avem o abordare în politică de acum în colo. Dacă vrem să avem aceeaşi abordare pe care am avut-o timp de 30 de ani, care nu ne-a adus tocmai în locuri fericite şi cred că nu am avut o eficienţă guvernamentală pe care ne-o dorim cu toţii.

Cred că abordarea corectă este cea pe care o spun eu: primul ministru este cel care vine şi face propunerile. În guvernul de coaliţie luăm deciziile în interiorul coaliţiei. (…) Din punctul meu de vedere, se impune, până la sfârșitul anului, să fie o remaniere în Guvern”, a declarat Marcel Ciolacu.

Șeful PSD a afirmat că niciodată nu a purtat discuţii şi nu a luat decizii politice sub influenţa reprezentanţilor unor servicii de informaţii.

„Niciodată eu, Marcel Ciolacu, nu am discutat cu vreun director al vreunui serviciu – SRI, SIE, STS, SPP – nu am avut o discuţie politică. Cum să iau decizii? Fiecare instituţie are atribuţiile ei. Beneficiarul de informaţii, în primul şi în primul rând, este prim-ministrul şi cred că şi preşedintele României.

Pe segmentul nostru, dacă eu simt nevoia, nu am simţit până acum, să fiu nevoit să iau o decizie şi consider că nu am informaţie suficientă, am cadrul legislativ să cer o anumită informaţie. Nu am făcut-o până acum. Beneficiez de anumite informaţii care-mi folosesc în deciziile pe care le iau, dar asta nu înseamnă că mă influenţează cineva”, a precizat Marcel Ciolacu.

În acest context, președintele Camerei Deputaților a evidențiat faptul că nu va repeta greşelile unora dintre predecesorii săi din fruntea PSD.

„Deciziile pe care le-am luat şi la Cameră, şi în partid, şi cu programele, le-am luat în interiorul partidului. Nu merg la spa-uri, nu joc tenis, nu merg la păduri. S-ar fi aflat, cred că, în doi ani şi ceva, de când sunt preşedintele Partidului Social Democrat dacă aş fi avut astfel de activități.

Dar, politic, să mă întâlnesc eu cu un director de servicii, ce să vorbesc? Deciziile pe care le iau în PSD? Nu am să repet nicio greşeală a unor alţi foşti preşedinţi ai Partidului Social Democrat. Promit acest lucru, public. Niciodată nu o să repet greşelile făcute de cei care au fost înaintea mea”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom