VIDEO – Ministrul de Interne, despre circulația în noaptea de Înviere: „Îi rog pe cei care nu participă la slujbe religioase să rămână acasă”

VIDEO - Ministrul de Interne, despre circulația în noaptea de Înviere: „Îi rog pe cei care nu participă la slujbe religioase să rămână acasă”
Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 16/04/2021, 16:18
Actualizat: 16/06/2021, 20:47

Circulatia va fi permisă  „doar pentru participanții la slujbele religioase” în noaptea de Înviere. Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare, a spus Lucian Bode.

Ministrul de Interne a reiterat că, potrivit Hotărârii de Guvern prin care a fost prelungiră starea de alertă, în noaptea de 1/2 mai, adică în noaptea de Paște, va fi permisă circulația în intervalul 22.00 – 05.00. De asemenea, în Vinerea mare magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00.

„Pentru cei care vor merge la slujba de Paște, în intervalul orar 22:00-05:00, magazinele vor rămâne deschise până la ora 20:00”.

„Sunt convins că milioanele de credincioși care vor participa la procesiunile religioase vor da dovadă de echilibru, de simț civic crescut, înțelegând că încă traversăm o perioadă critică”.

„În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor este permisă doar pentru participanții la slujbele religioase”

„Subliniez acest lucru pentru a-i ruga pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a spus Lucian Bode.

„Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a spus Lucian Bode, vineri, într-o conferință de presă.

Premierul Florin Cîţu a efectuat vineri o vizită oficială în judeţul Cluj, fiind însoţit de ministrul de Interne, Lucian Bode

Șeful Guvernului a mers la centrul de vaccinare amenajat la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” din Cluj-Napoca unde a îndemnat din nou la vaccinare, subliniind că este singura modalitate prin care putem scăpa de pandemie.

Primele decizii ale lui Florin Cîțu ca ministru interimar al Sănătății

Premierul anunță schimbări importante la două dintre spitalele de top din Capitală, „Matei Balș” și „Bagdasar-Arseni”. Astfel, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” vor fi operaţionalizate 20 de noi paturi de Terapie Intensivă, promite primul-ministru.

În schimb, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, în următoarele două săptămâni ar putea deveni funcţională o nouă secție UPU (Unitate de Primiri Urgenţe).