VIDEO | Nicușor Dan, despre un al doilea mandat la Primăria Capitalei: „Mi se pare că eu am făcut trei lucruri importante. Haideţi să ne concentrăm pe ce avem de făcut pentru viaţa de zi cu zi”

Publicat: 20/06/2022, 23:51
Actualizat: 20/06/2022, 23:52

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat, luni, la Digi24, că își dorește un al doilea mandat pentru a continua proiectele pe care le-a început deja. În acest context, oficialul a menționat că municipiul are extrem de multe probleme şi că se concentrează pe rezolvarea acestora. Întrebat dacă va fi candidatul PSD-PNL pentru un al doilea mandat la Primăria Capitalei, edilul nu a dorit să dea un răspuns clar, precizând că mai sunt doi ani şi jumătate până la alegeri.

Nicuşor Dan este de părere că problemele Bucureştiului vin din neimplicare şi nefinanţare, motiv pentru care îşi doreşte un mandat pe termen lung, care să îi permită rezolvarea acestor probleme.

„În primul rând, îmi doresc să fac cât mai multe lucruri care să rezolve probleme bucureştenilor. Bucureştiul are enorm de multe probleme, venite şi din neimplicare şi din nefinanţare. Evident că îmi doresc un mandat mai lung pentru a rezolva nişte probleme structurale. Mi se pare că eu am făcut 3 lucruri importante. Unu, am găsit o primărie în faliment şi am scos-o. Asta înseamnă că avem credibilitate pe piaţă. De exemplu, ne-am împrumutat cu o dobândă mai mică decât Guvernul. În 2020, Primăria n-a reuşit să se împrumute şi a trebuit să vină BEI-ul ca să-i dea în împrumut de ultimă urgenţă. Şi avem o relaţie corectă, adică în sfârşit, vin constructori să lucreze cu noi”, a afirmat Nicuşor Dan.

Primarul General al Capitalei a precizat că Bucureştiul s-a dezvoltat haotic, iar prin investiile pe care le-a făcut, a reușit să rezolve o parte din problemele la nivel structural.

„Al doilea lucru, care nu se prea vede, dar e extrem de important, pe zona de urbanism: Bucureştiul a avut o dezvoltare haotică, care a făcut să avem blocuri de 10 etaje pe străzi de 7 metri lăţime. Au vrut să avem cartiere extrem de aglomerate şi un trafic sufocat, distrugere de spaţiu verde. Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am oprit această practică, un lucru extrem de important şi asta n-a fost numai o decizie de suspendare, ci au fost zeci. Şi al treilea lucru: investiţiile pe care le-am făcut. Am reuşit în acest un an şi jumătate să direcţionăm investiţiile către acele probleme structurale ale Bucureştiului.

Adică nu, hai să mai punem un pod aici, o panseluţă aici, un parc aici. Nu, hai să vedem care sunt acele probleme structurale care rezolvă probleme structurale, iar acestea sunt semaforizare inteligenţă, reţeaua de tramvaie, metrou de suprafaţă, radialele până în autostrada de centură și să direcţionăm banii nu către anvelopări sau alte chestiuni pe care le pot face şi sectoarele, ci către aceste chestiuni structurale de rezolvare”, a precizat Nicușor Dan.

Întrebat dacă el ar putea fi candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, în cazul în care cele două partide din coaliție ar alege să aibă un candidat comun, Nicușor Dan a evitat un răspuns direct.

„Mai avem doi ani şi jumătate până atunci, haideţi să ne concentrăm pe ce avem de făcut pentru viaţa de zi cu zi”, a conchis Nicuşor Dan.