VIDEO | Polițiștii au o nouă pistă în cazul crimei de la Sibiu. Asasinii ar fi comis anterior un alt jaf surprins pe camerele de supraveghere

Publicat: 17/11/2023, 20:05
Actualizat: 17/11/2023, 20:14

Polițiștii analizează înregistrările surprinse de camerele de supraveghere ale unui magazin din Sadova, jefuit în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, in jurul orei 2.00, de trei atacatori. Oamenii legii spun că modul de operare e aproape identic cu cel al jafului urmat de crima de la Sibiu și suspectează că ar putea fi vorba despre aceiași făptuitori.

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum cei trei bărbați cu fețele acoperite, unul dintre ei cu rucsac, intră în magazin.
Au furat, în total, bunuri în valoare de 6000 de lei (bani, tablete și 4 ceasuri). Din magazin au furat seiful cu totul, dar l-au abandonat pe stradă după ce au văzut că era gol.

Cazul a fost anchetat inițial de poliția locală, însă după circa 3 zile de la comiterea crimei de la Sibiu, a fost preluat de Craiova.

Imaginile de pe camerele de supraveghere de la Sadova au fost comparate de anchetatori cu imaginile de la Sibiu in care apar atacatorii. Exista suspiciunea că făptașii ar fi aceiași.

Propunere de arestare preventivă în lipsă a celor trei suspecţi în cazul crimei de la Sibiu

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au formulat, vineri seară, propunere de arestare preventivă în lipsă a celor trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner. Aceştia au precizat că dosarul nu se va judeca vineri seară, fiind necesară îndeplinirea procedurii de citare a acestora.

În ceea ce priveşte femeia implicată în dosar, procurorii sibieni transmit că ”din probele administrate până în acest moment, nu rezultă cu exactitate contribuţia ei la comiterea infracţiunilor”.

”Ca atare, procurorul va decide măsurile faţă de aceasta după completarea probatoriului”, au mai transmis oficialii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

În dosar sunt vizate cinci persoane – patru bărbaţi şi o femeie. Un bărbat a fost deja arestat preventiv, pentru favorizarea faptuitorului, un bărbat se presupune că se ascunde în ţară, iar femeia şi doi bărbaţi se ştie cu certitudine că au părăsit ţara.

Dacă judecătorii vor emite mandate de arestare preventivă în lipsă pentru cei trei bărbaţi suspectaţi că au participat efectiv la comiterea faptelor, aceştia vor fi daţi în urmărire internaţională.

Filmul crimei, varianta oficială a Poliției

Crima odioasă din Sibiu ține cu sufletul la gură întreaga țară. Oamenii legi încearcă să îi prindă pe asasinii omului de afaceri Adrian Kreiner.

Polițiștii și procurorii au capturat, joi seara, un bărbat, pe numele Laurențiu Lăcătușu, din Dolj, care ar fi participat la jaful din Sibiu. (Detalii suplimentare puteți citi aici…)

Ulterior, oamenii legii au anunțat că nu există „probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă” față de Laurențiu Lăcătușu (Mai multe informații puteți citi aici…)

„În data de 06.11.2023, orele 03:01, I.P.J. Sibiu a fost sesizat prin SNUAU 112 de către concubina victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul situat în Sibiu pe str. Moldoveanu nr. 4, jud. Sibiu unde locuiau împreună, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței. La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

Tot în cadrul activităților investigative, s-a stabilit faptul că, după comiterea faptei, suspecții s-au întors în data de 06.11.2023, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare, suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea supect, despre care există date și indicii că se află pe teritoriul României”, au transmis polițiștii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×