VIDEO | Primul dintre cei trei suspecți în cazul Kreiner a fost prins în Dolj. Ceilalți doi și femeia implicată au părăsit România

Publicat: 16/11/2023, 19:43
Actualizat: 16/11/2023, 22:34

Laurenţiu Lăcătuşu, unul dintre cei trei suspecţi în cazul jafului urmat de crimă de la Sibiu, a fost prins, joi seară, în comuna Valea Stanciului, din județul Dolj. Informaţia a fost confirmată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Suspectul urmează să fie adus la Sibiu. În momentul de față, Lăcătușu a fost adus în arestul Poliției din Dolj.

Instituţia nu a oferit deocamdată mai multe detalii, dar se pare că este vorba despre singurul dintre suspecţi care mai era în ţară. Doi dintre cei care au participat efectiv la comiterea faptei şi femeia implicată în dosar au fugit din ţară în seara zilei de 7 noiembrie, după ce s-a aflat că victima lor a decedat. Doar unul dintre suspecţi – Laurenţiu Lăcătuşu – mai era în ţară.

Laurențiu Lăcătușu, prins de polițiști

Polițiștii au stabilit că jaful în urma căruia omul de afaceri sibian Adrian Kreiner a fost omorât, a fost organizat de cinci persoane, dintre care patru bărbați și o femeie. În ciuda faptului că în locuință se afla o sumă mare bani, tâlharii au reușit să fugă doar cu 16 ceasuri și 40 de euro.

Laurențiu Lăcătușu, în custodia polițiștilor

Polițiștii și procurorii sibieni au organizat, joi, o conferință de presă în care au oferit detalii cu privire la jaful în urma căruia omul de afaceri Adrian Kreiner a fost omorât. Anchetatorii au stabilit că pontul a fost transmis de un apropiat al victimei către un infractor cu experiență, care, de altfel, a fost și liderului grupului.

Acesta a recrutat alte patru persoane, între care și o femeie, care au primit sarcini precise. Astfel, femeia a închiriat un apartament pentru trei zile, un bărbat, Ilie Sitariu urma să-i găzduiască după faptă, iar liderul și alți doi bărbați de încredere trebuiau să-l însoțească la comiterea jafului.

Filmul crimei, varianta oficială a Poliției

„În data de 06.11.2023, orele 03:01, I.P.J. Sibiu a fost sesizat prin SNUAU 112 de către concubina victimei cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul situat în Sibiu pe str. Moldoveanu nr. 4, jud. Sibiu unde locuiau împreună, exercitând acte de violență asupra persoanei vătămate care se afla la parterul locuinței. La fața locului primul echipaj de poliție a ajuns într-un interval de 2 minute, acordând primul ajutor victimei și solicitând sprijinul SAJ Sibiu.

Tot în cadrul activităților investigative, s-a stabilit faptul că, după comiterea faptei,  suspecții s-au întors în data de 06.11.2023, în jurul orelor 04.20, la apartamentul închiriat și au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeași dată, în jurul orelor 07.20, cursa fiind făcută până la Deva, județul Hunedoara, unde aveau un autoturism. În continuare,  suspecții s-au deplasat pe raza localității Dumbrăvița, județul Timiș, la locuința suspectului care i-a adus în Sibiu.  În seara zilei de 07.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, 2 dintre  suspecți și suspecta au părăsit cu certitudine țara, în prezent desfășurându-se activități de localizare pentru cel de-al treilea supect, despre care există date și indicii că se află pe teritoriul României”, au transmis polițiștii.

Citiți și:

Adrian Kreiner, ucis pentru 16 ceasuri și 40 de euro. Pontul a fost dat chiar un prieten al omului de afaceri

EXCLUSIV| Momentele de groază pe care le-a trăit fiica milionarului Adrian Kreiner, în mâinile ucigașilor tatălui ei. Au năvălit peste ea în dormitor!

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru toți ANGAJAȚII din România. S-a stabilit că intră în vigoare de la 1...
Vreme perfectă de Florii. Ce au anunțat meteorologii
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji