VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu și-a luat angajamentul de a investi în dotările militarilor de Ziua Armatei Române

Publicat: 25/10/2023, 11:31

Marcel Ciolacu a participat la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Armate Române la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din București. Aici, șeful Executivului și-a exprimat angajamentul în numele Guvernului României, de a continua programele de înzestrare ale forțelor armate române.

Aflat pentru a depune o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I din Capitală, premierul Marcel Ciolacu le-a transmis militarilor români recunoștința pe care le-o poartă acestora, având în vedere contextul de securitate dificil de la granița României, dar și din Orientul Mijlociu.

Vreau încep prin a transmite tuturor femeilor și bărbaților care servesc în armata noastră tot respectul și admirația pentru ceea ce reprezentați pentru România și pentru fiecare român. (…) Vreau să le mulțumesc, de asemenea, bravilor veteran de război, pe care îi asigur de toată recunoștința și prețuirea pentru modul în care și-au servit patria în cele mai grele momente, până la eliberarea ultimei palme de pământ românesc, a transmis premierul, în începutul discursului său.

Premierul a amintit de faptul că Executivul a alocat începând din 2023, 2,5% din PIB-ul României pentru armată, lucru care a permis derularea unor programe de înzestrate și întreținere al echipamentelor militare aflate în folosința armatei române.

„Însă trebuie înțelegem descurajarea și combatere eficientă a diferitelor tipuri de amenințări la care suntem supuși nu se poate face decât dacă vom investi masiv și în dotări. Acesta este motivul pentru care, începând din acest an, am alocat un buget de 2,5% la apărare. Această decizie politică a permis derulare a unui număr mai mare de programe de înzestrare, dar și inițierea unui amplu proces de modernizare și de transformare a Armatei Române”, a precizat Ciolacu.

Nu în ultimul rând, primul ministru i-a asigurat pe militarii români de susținerea Guvernului României pentru ca armata noastră să poată se se ridice la nivelul tehnologic al celorlalte state, lucru care va consolida apărarea pe flancul estic al NATO și în regiunea Mării Negre.

Guvernul României va continua să fie alături de Armata Română și să ofere toate resursele atât pentru pregătirea militarilor la cele mai înalte standarde, cât și pentru achizițiile necesare pentru întărirea flancului estic al NATO și consolidarea cooperării cu aleși în aliații noștri. Este esențial ca armata noastră să fie pregătită să investească în resurse și în tehnologie pentru a face față acestor provocări într-un mod eficient, a conchis Marcel Ciolacu.

La evenimentul din Parcul Carol din București au participat președintele Klaus Iohannis, ministrul Apărării, Angel Tîlvîăr, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, președintele interimar a Camerei Deputaților, Alfred Simonis, vicepremierul, Marian Neacșu, dar și Lucian Bode, Dan Barna și Sorin Cîmpeanu.

Evenimentele dedicate Zilei Armate Române vor continua în București. Miercuri seara, de la ora 19:00, are loc retragerea cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional – Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Bd. Mihail Kogălniceanu – Splaiul Independenţei – Bd. Eroilor Sanitari – Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu – Şoseaua Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Bd. General Paul Teodorescu – Bd. Timişoara – sediul Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul. (detalii AICI)

Potrivit datelor transmise de MApN, în campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă.

CITIȚI ȘI:

Ministrul Apărării Naționale, mesaj cu ocazia Zilei Armatei Române: ”Garantul unei vieți trăite în pace și libertate”

VIDEO | Marcel Ciolacu anunță majorarea pensiilor: „La 1 ianuarie 2024 toate pensiile se măresc cu 13,5%/ Se corectează inechitățile”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Medicul Tudor Ciuhodaru, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Prognosticul este rezervat' 😢
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
SECRETE din viața intimă a unei vedete celebre, s-a iubit și cu femei: „Le-am oferit...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
NOILE NORME pentru posesorii de autovehicule. S-A ANUNȚAT clar de când devin obligatorii
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Horoscop zilnic, 2 mai 2024: Berbecii primesc propuneri interesante de colaborare. Scorpionii vor lua o...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce sfaturi a dat un preot creat cu Inteligență Artificială?