VIDEO | Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță:”Primarul general are obligația de a îndrepta o ilegalitate. Invităm cetățenii Sectorului 3 la protest”

Publicat: 14/11/2023, 14:21

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a susținut o conferință de presă în care a prezentat demersurile inițiate pentru recuperarea terenului retrocedat din parcul IOR. În același timp, edilul a făcut un alt apel către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Robert Negoiță a solicitat implicarea municipalității în instanță în dosarul care vizează anularea retrocedării celor 12 hectare din Parcul IOR. 

„Sper să reușim să-l convingem pe primarul general de necesitatea acelui demers de a ataca în instanță inclusiv Primăria Generală, acel titlu de punere în posesie. Cred că primarului general i-a stat ceasul. Acum mai bine de jumătate de an s-a angajat public că-n șase săptămâni va analiza și va da o rezoluție și va începe un demers. De ce spun că i-a stat ceasul? Pentru că sunt mai bine de șase luni. Să nu mai stea să analizeze atât pentru că îi dăm noi o decizie de instanță, care, evident, nu a rămas definitivă pentru că a fost atacată tot de Primăria Generală care spune așa: constată nulitatea absolută. Acolo dă toate argumentele, de ce este nul acel document de punere în posesie.

Primarul general are obligația de a îndrepta o ilegalitate. Așa că ne alăturăm joi, 16 noiembrie, de la ora 16.00, în fața Primăriei Municipiului București, la protestul de salvare a zonei retrocedate din IOR. Acesta a fost, este și va rămâne parc”, a declarat Robert Negoiță.

Alături de primarul Sectorului 3 a fost prezent și Adrian Țuțuianu, secretar general adjunct al Guvernului. Acesta a precizat că promovarea unei acțiuni în instanță este normală.

„Robert Negoiță este primul primar care în anul 2013 a luat decizia de a introduce o acțiune în instanță prin care a cerut constatarea nulității absolute a dispozițiilor de retrocedare emise în 2005 de fostul primar Adriean Videanu. Preocuparea primarului Robert Negoiță pentru restabilirea situației juridice a terenului de 12 hectare din parcul IOR este firească. Asocierea noastră în demersul de sensibilizare a primarului general pentru promovarea unei acțiuni în instanță este normală. Mă bucur că este alături de noi la mitingul pe care îl organizăm joi, 16 noiembrie”, a spus secretarul general adjunct al Guvernului.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Organizația PSD Sector 3 cheamă lumea la miting pentru Parcul IOR: „Nicușor Dan a făcut puțin spectacol”

EXCLUSIV | RAPORT: Amenda de 35 mil. € dată de Nicușor Dan proprietarilor zonei retrocedate din Parcul IOR e degeaba. Argumentele legale

VIDEO | Istoria unei retrocedări „cu cântec.” Prefectul Capitalei cere anularea retrocedării din Parcul IOR: „Am atacat în instanță primăria”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Un restaurant românesc, extindere fără precedent. Se bate cu marile fast food-uri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Bob Lazar: Zona 51 și Farfuriile Zburătoare