VIDEO Primele victime în infernul din GRECIA. Trupul unui bărbat, găsit carbonizat pe Insula Evia. Un avion s-a prăbușit. Niciun supraviețuitor

Publicat: 26/07/2023, 08:53

Incendiile devastatoare continuă să se răspândească în Grecia cu fiecare minut care trece pe mai multe insule. Deja focul uriaș a făcut primele victime pe insula Evia.

Autoritățile elene au transmis că trupul unui bărbat a fost găsit carbonizat în mijlocul distrugerii provocate de flăcări. Polițiștii s-au deplasat la locul unde a fost făcută descoperirea macabră pentru a confirma dacă victima este un cioban care era dat dispărut de duminică, când incendiile devastatoare de pădure au izbucnit pe Insula Evia, în apropierea Atenei.

De asemenea, în aceeași zi, 25 iulie, un avion specializat în stingerea incendiilor care opera în Grecia s-a prăbușit pe Insula Evia în timpul unei misiuni. Aeronava avea la bord două persoane, un comandant în vârstă de 34 de ani și copilotul său în vârstă de 27 de ani. Ambii au pierit în accidentul aviatic.

În urma acestei tragedii, Ministerul grec al Apărării a declarat trei zile de doliu în semn de respect față de victime și pentru a aduce omagii celor care și-au pierdut viața în timpul luptei împotriva incendiilor devastatoare, potrivit B1TV.

Alertă de gradul 5 în Grecia

Avertizarea Codului roșu de caniculă va rămâne în vigoare pentru câteva zile, în același timp cu persistența pericolului major de incendii. Ca urmare a acestei situații alarmante, Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă atenționare de călătorie pentru românii care se află sau intenționează să călătorească în Grecia.

Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe, autoritățile locale mențin prognozele privind Codul roșu de caniculă în perioada 25-27 iulie, precum și pericolul major de incendii de vegetație (gradele 4 și 5, pe o scară de la 1 la 5).

Care sunt zone afectate?

Astăzi, se înregistrează stare de alertă (categoria de risc 5, nivel extrem de incendiu) pentru regiunea Attica, Grecia Centrală (Beotia, Evia, Fthiotida, Fokida), Peninsula Peloponez (Argolida, zona Corint), Grecia de Vest, regiunea Achaia, regiunea Thessalia (Larissa, Magnisia) și Macedonia Centrală (Salonic). De asemenea, există un risc de incendiu foarte ridicat (categoria de risc 4) pentru Insula Creta, Peninsula Peloponez (Arcadia, Lakonia, Messinia), arhipelagul Insulelor Ionice, Grecia de Vest (Aitoloakarnania, Ilia), regiunea Thessalia (Karditsa, Trikala) și Macedonia Centrală (Pieria, Imathia, Pella, Kilkis, Serres, Halkidiki, Muntele Athos).

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă cetățenilor români să se informeze cu privire la situația din zona în care intenționează să călătorească și să evite deplasarea în zonele afectate de incendii în desfășurare sau în care există un risc iminent de producere a acestora.

În cazul în care se află într-o zonă cu incendii în desfășurare, românii sunt sfătuiți să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare publică.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii