VIDEO | Rapper mutilat în timp ce prepara ulei de canabis. Niko a rămas fără jumătate din craniu, în urma unei explozii: „Am făcut o greșeală uriașă”

VIDEO | Rapper mutilat în timp ce prepara ulei de canabis. Niko a rămas fără jumătate din craniu, în urma unei explozii: „Am făcut o greșeală uriașă”
VIDEO | Rapper mutilat în timp ce prepara ulei de canabis. Niko a rămas fără jumătate din craniu, în urma unei explozii: „Am făcut o greșeală uriașă” / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 01/06/2022, 14:03

Un rapper german și-a pierdut jumătate din craniu, în urma unei explozii la un laborator de preparare a drogurilor. Tânărul recunoaște că a făcut „o greșeală uriașă”, dar este „recunoscător pentru suferință”.

Niko Brenner, în vârstă de 37 de ani, fierbea ulei de canabis, cu ajutorul unor butelii, când acestea au explodat, din cauza unei scântei la un frigider.

Flăcările i-au aprins hainele lui Niko și suflul exploziei l-a aruncat printr-o fereastră.

Muzicianul a fost grav rănit în urma accidentului, cu arsuri pe tot corpul și creierul inflamat.

Brenner, din Koln, Germania, a povestit despre suferințele îndurate după explozia devastatoare din 6 februarie 2017.

„Am avut 50 de operații”

„40% din pielea mea era arsă. Am avut aproape 50 de operații. Oamenii cred că doctorii mi-au scos jumătate din creier, dar, din fericire, nu este așa”, a spus acesta zâmbind.

Brenner, care produce muzică sub pseudonimul Dr. Knarf, a suferit o intervenție prin care medicii au îndepărtat jumătate din craniu, pentru a reduce presiunea asupra creierului.

Bărbatul a mai suferit patru atacuri de cord și a fost paralizat pe o parte. În prezent, rapperul se deplasează într-un scaun rulant și folosește un baston.

„Mă întristează enorm că nu mă pot urca într-un copac cu fiul meu”, a spus Niko, tatăl unui băiat de șase ani.

Brenner a primit și o veste bună de la medici, care i-au spus că, teoretic, craniul său poate fi reconstruit cu ajutorul unui implant: „problema e că nu mai este suficient scalp pentru a implanta osul artificial”.

Muzicianul a declarat că specialiștii au încercat inițial să îi implanteze un balon, cu soluție salină, dar dispozitivul a fost înlăturat, după ce Brenner a început să aibă dureri severe de cap.

„Arătam ca un monstru”

Când s-a văzut prima dată fără jumătate din craniu, Brenner a suferit un șoc: „Arătam ca un monstru. Fiul meu avea un an la acea vreme. Am fost îngrozit că n-o să mă recunoască”.

Acum, rapperul nu mai poate „să meargă, să cânte la chitară, la pian sau la clape”.

Suferințele fizice nu sunt singurele care l-au marcat pe Niko. „A datorat 250.000 de euro la spitale și am fost nevoit să-mi declar falimentul”.

De asemenea, bărbatul a fost susceptibil pentru un proces legat de droguri și neglijență, care au dus la explozie.

„Am făcut o greșeală uriașă, mi-am distrus viața și plătesc prețul pentru asta”, a recunoscut rapperul.

Clipele cumplite nu l-au doborât însă pe german, care lucrează și în domeniul arhivării istorice, încă din 2019.

„Nu trebuie să renunți, trebuie să mergi înainte. Înainte eram foarte egoist. Azi sunt mulțumit și pentru lecția privind modestia, pe care am primit-o de la viață”, a conchis Niko Brenner, potrivit Daily Mail.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase