VIDEO | Recorder: Un profesor a abuzat sexual mai multe eleve de liceu. Colegii și conducerea școlii știau, dar nimeni nu a făcut nimic. „Dacă erau niște fete din astea mai grase, mai urâte, mai ziceai că se uită la mine”

VIDEO | Recorder: Un profesor a abuzat sexual mai multe eleve de liceu. Colegii și conducerea școlii știau, dar nimeni nu a făcut nimic. „Dacă erau niște fete din astea mai grase, mai urâte, mai ziceai că se uită la mine”
Sursa foto: Recorder
Publicat: 19/04/2022, 15:11
Actualizat: 19/04/2022, 15:26

Acuzații grave într-o școală din județul Brașov. Un profesor de 46 de la un colegiu tehnic din municipiul Codlea ar fi abuzat sexual mai multe eleve, timp de patru ani. Colegii și conducerea școlii ar fi știut ce face dalscălul, dar nimeni nu a luat nicio măsură. El se apără: „Toate sunt minciuni. (…) Dacă erau niște fete din astea mai grase, mai urâte, mai ziceai că se uită la mine”.

Conducerea colegiului din Codlea a încercat în ultimele săptămâni să mușamalizeze cazul, negând cu vehemență existența situației și aranjând împreună cu profesorul o demisie din motive personale, notează reporterii Recorder, într-o investigație jurnalistică.

O fostă elevă a povestit că, în urmă cu patru ani, când era în clasa a-IX-a, profesorul a atras-o într-o situație în care s-au aflat singuri în mașină, iar bărbatul i-a propus să aibă o relație sexuală. Tot ea afirmă că alte două colege i s-au confesat că același profesor le-a propus să întrețină relații sexuale.

Dar asta nu e tot. Ruda unei foste eleve spune că dascălul ar fi avut o relație de câteva luni cu adolescenta, despre care ar fi știut toată lumea.

În prezent, fostul profesor se află într-o altă relație, cu o elevă de 17 ani, relație care a început în urmă cu un an.

„Omul ăsta a fost pentru mine ca un tată. Până într-o zi…“.

În 2018, Angela se afla în clasa a X-a la Colegiul Tehnic “Simion Mehedinți”. Avea 16 ani, venise dintr-un sat din Vaslui, iar Marius Huștiu îi era diriginte. Între cei doi se sudează rapid o relație specială, în care fata e preferata profesorului, eleva sa de încredere când vine vorba de chestiuni organizatorice în clasă. Într-o zi, Huștiu îi propune fetei să-l însoțească într-o deplasare pentru depunerea unor acte.

„La un moment dat a oprit mașina, a început să mă atingă pe picior și pe mână și mi-a zis «hai, că nu se întâmplă nimic, doar o dată». Atunci eu m-am enervat și m-am dat jos din mașină. Eram nervoasă: «Cum, tu, dirigintele meu, pe care eu îl consider ca pe un tată, să-mi faci asta?!». Mai ales că el avea o responsabilitate față de noi. Venise la Vaslui și ne întrebase dacă vrem să venim la școală la Codlea…“.

Angela afirmă că Huștiu nu a mai abordat-o apoi, dar a observat că profesorul s-a apropiat de alte fete.

„O altă fată din cămin mi-a povestit că Huștiu s-a dat la ea. Doar atât mi-a zis: «Și pe mine a pus mâna și mi-a propus să mă culc cu el». Apoi, s-a întâmplat un episod care m-a enervat rău. O fată de clasa a IX-a, Ioana (n.r. – numele a fost schimbat pentru protejarea identității), venită tot din Vaslui, mi-a mărturisit plângând că profesorul Huștiu s-a dat și la ea, că a atras-o într-o cameră, a închis ușa și i-a propus să se culce împreună. Mi s-a părut foarte grav, așa că m-am dus la el și i-am zis că eu o să merg la directoare și o să spun că nu e normal ce face. Mi-a zis că pot să mă duc, pentru că oricum n-o să mă creadă nimeni. A spus că directoarea știe, dar nu crede că el ar face așa ceva, deci mă duc degeaba. Văzându-l așa relaxat, chiar am crezut că directoarea știe și nu face nimic, deci mi s-a părut inutil să mă mai duc să-i spun“, a povestit Angela, fostă elevă a colegiului din Codlea.

Conversații private dintre o elevă și profesor, postate pe TikTok

O altă elevă a postat pe social media, printscreen-uri dintr-o conversație purtată de ea cu o anumită persoană „Marius”. Ea petrecea mult timp cu profesorul și a fost văzută deseori plecând cu mașina lui.

Sursa foto: Recorder

În plus, pozele fetei de pe Facebook erau apreciate de dascăl cu inimioare, arată ancheta Recorder.

Sursa foto: Recorder

Directoarea a aflat despre aceste derapaje și a informat inspectoratul școlar județean, de unde i s-a transmis să tranșeze totul la nivelul școlii, “să nu se ajungă mai departe”.

„Dacă erau niște fete din astea mai grase, mai urâte, mai ziceai că se uită la mine”

Reporterii Recorder au stat de vorbă cu dascălul asupra căruia există toate aceste suspiciuni. El spune că „astea sunt minciuni”.

„Dacă erau niște fete din astea mai grase, mai urâte, mai ziceai că se uită la mine”, a spus profesorul demisionar.

Recorder: Vă sunăm pentru că ne-a fost semnalat un caz care vă implică personal. Potrivit informațiilor noastre vi s-a cerut demisia de la Colegiul „Simion Mehedinți” pentru o relație nepotrivită cu o elevă.
Marius Huștiu: Nu… Au fost mai multe discuții. Oricum eu aveam de gând să plec din sistem. Pentru că urmează, împreună cu familia, să-mi deschid o afacere. Deci nu, astea sunt niște minciuni. Sunt mai mulți copii din Vaslui, unde am fost implicat să-i aducem, susținuți de mine. Sunt câțiva colegi mai răutăcioși… Dar oricum nu mă mai interesează niciun fel de discuție.

Întrebarea era dacă dumneavoastră aveți o relație cu această elevă.
Doamne ferește! Haideți să fim serioși!

Există însă niște dovezi și mărturii în acest sens. Inclusiv lucruri postate pe social media…
Da, bine, sunt puse… Și eu am mai făcut, mai dau câte-un like, câte-o chestie din asta. Astea-s niște vorbe goale. Nici nu vreau să aud discuțiile astea. Am plecat din sistem, îmi văd de viața mea. Fiecare cu viața lui.

Există inclusiv niște conversații postate de elevă pe TikTok, din care rezultă că aveți o relație…
Alea sunt niște print-screen-uri făcute de un copil. Oricine poate să pună orice.

Păi, da, dar e o discuție cu dumneavoastră acolo.
Depinde ce Facebook… Că eu am avut unul care la un moment dat mi-a fost spart, era ceva scris în arabă.

E vorba de niște conversații de pe WhatsApp.
WhatsApp? Sunt niște chestii care mă depășesc deja, rău de tot. Nu am nicio relație. Eu de aia am și vrut să plec, ca să se facă liniște.

Sursele noastre spun că ați făcut și în trecut avansuri altor eleve. Avem și o mărturie a unei foste eleve.
Cine susține? Anonim? Vă dați seama, și eu pot să scriu acuma și să inventez. Dacă ai tupeu – nu dumneavoastră! -, dacă cineva are tupeu trebuia să dea cu numele.

Ați fost chemat într-o comisie la școală pe tema asta?
Nu știu… Nu cred…

Păi, cum nu știți? Nu ați fost chemat personal acolo?
Ba da, ba da. Comisii se fac, fel și fel de comisii. Mi s-a atras atenția să nu mai vorbesc prea mult cu elevele, să nu le mai ajut… Și elevi, nu doar eleve! Eu am luat mulți copii care sunt în cămin, băieți mă refer… Care i-am ajutat… Și mi s-a spus să fiu mai distant, să fiu mai rece. Da, au fost niște discuții, nu neg, dar… Am zis că fiecare să-și vadă de viața lui. Nici nu vreau să mai aud de liceu… Eu am avut relații bune cu toți elevii. Și cu băieți, și cu fete. Bine, la fete cred că o să încerc un reject total, ca să nu mai fie discuții. În prezent sunt acasă, îmi fac curat și îmi văd de viața mea…

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Mirela Biftoi ar fi fost ucisă pentru o datorie de mii de lei! Sora ei...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
NU mai au voie să cumpere țigări. INTERZIS pentru cei născuți după 1 ianuarie 2009
ȘOC ÎN PNL. A fost găsit spânzurat în casă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult