VIDEO | România explodează de Revelion. Artificii, lasere, concerte și șampanie de la munte pân’ la mare. Programul spectacolelor în marile orașe

Publicat: 30/12/2023, 07:14
Actualizat: 30/12/2023, 07:15

România se pregătește să explodeze de Revelion, cu toată austeritatea bugetară asumată de Guvern. Toate marile orașe au alocat resurse impresionante din rezervele locale pentru focuri de artificii, petreceri stradale și concerte live în piețele centrale. Marii câștigători ai sfârșitului de an fiscal 2023 sunt artificierii și vedetele momentului. Conform estimării Gândul, pe baza datelor puse la dispoziție de primării, și a experiențelor anterioare, bătălia pentru cel mai spectaculos foc de artificii se va da între Craiova, Brașov, Cluj și orașul Sectorul 3-București (video).

În privința concertelor, menestrelii patriei sunt împânziți în patru zări. Raluka la Craiova, The Motans la Timișoara, Smiley în Titan etc.

București, Parcul Titan „arde” și Smiley cântă

Primăria Generală nu va aloca mari resurse pentru eveniment, dar Primăria Sectorului 3, unul din primele cinci orașe din România, da. Focul de artificii din Pacul Titan, va lumina ca în fiecare an jumătate din Capitală. Poate fi admirat de la Ploiești până în Bulgaria. Sub genericul „Revelion 2024. Reverie de iarnă – Deschide ochii! Visează!”, petrecerea populară din parc va fi onorată corespunzător de Smiley, Irina Rimes, Holograf, Bitză, Cobzality, Alexia și Sasha Lopez la ora 20.00. Cerul va exploda la ora 00.00.

Traficul în zonă va fi restricționat în perioada 31 decembrie 2023, începând cu ora 23:00 – 01 ianuarie 2024, până la ora 01:00, pe b-dul Liviu Rebreanu segmentul de drum cuprins între strada Câmpia Libertății și b-dul Nicolae Grigorescu, strada Câmpia Libertății, segmentul de drum cuprins între strada Baba Novac și b-dul Liviu Rebreanu, strada Lunca Bradului, segmentul de drum cuprins între b-dul Liviu Rebreanu și b-dul Nicolae Grigorescu.

Metroul va circula până la ora 02.00.

Craiova. Leii din Bănie și Raluka

La Craiova va fi cel mai tare spectacol stradal, promite Olguța Vasilescu, care deja a urcat orașul în topul celor mai frumoase destinații de Crăciun din Europa.

Oltenii din Bănia Craiovei vor sărbători trecerea între ani alături de mari artiști ai muzicii românești. Mira, Raluka și Balkanic Project, The Southern Cockroaches vor urca pe scena amplasată pe strada A.I. Cuza, zona Universitate, duminică, 31 decembrie 2023, începând cu ora 21.00. Evenimentul va fi animat și prezentat de MC Tom Crîngureanu și DJ Emil Safta.

Până la startul marii petreceri de Revelion, cei care doresc să petreacă trecerea anilor în Cetatea Băniei au ocazia să viziteze Târgul de Crăciun.

Transportul în comun va fi prelungit până la ora 01.00.

Brașovul bombardat de pe Cetățuie, Turnul Alb, Coresi și Bartolomeu

Mii de turişti sunt aşteptaţi să petreacă noaptea dintre ani în Piaţa Sfatului din Braşov, în condiţiile în care în niciuna dintre staţiunile de pe Valea Prahovei nu vor fi organizate evenimente publice de Revelion. Artificiile vor fi trase din Cetățuie, Turnul Alb, Coresi și Bartolomeu, la înălțimi între 50 și 250 metri, la o cadență medie de tragere de 400 -500 lovituri pe minut!

Anul acesta, Primăria a pregătit două seri de petrecere. În 30 decembrie, cei mai cunoscuţi DJ din Braşov vor mixa pe scenă, iar pentru 31 decembrie a fost pregătit un spectacol de lasere, urmat de un concert R.O.A.

Distracţia începe în Piaţa Sfatului încă din 30 decembrie, cu DJ-ul braşovean Cosmin Soare şi DJ Lexu, unul din cei mai în vogă DJ din România. Partydul Kiss FM îi va ţine în priză pe cei din Piaţa Sfatului până spre ora 22.00. Este doar o pregătire a nopţii dintre ani, când Trupa 6, Paul Groove, DJ Dark şi MC-ul Marian Maican vor întreţine atmosfera până la show-ul de lasere conceput de Tom Brânduş, care se va produce cu 10 minute înainte de ora 0.00. Mii de artificii vor lumina cerul Braşovului, apoi R.O.A. va ţine petrecerea cel puţin până după ora 1.00, anunţă Primăria Braşov.

Clujul sparge pușculița. Drone, lasere, artificii, șampanie și Compact

Municipiul Cluj-Napoca a devenit unul din cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește evenimentele cultural-artistice.

Dar, ca în fiecare an, Primăria Cluj-Napoca sparge pușculița doar de Revelion. Evenimentele care onorează 2024 constau în concerte, drone, artificii, lasere și șampanie.

Programul ultimei zile a anului 2023 va fi deschis de trupa Ad Libitum Voices care urcă pe scena din Piața Unirii la ora 22:00, urmată de trupa Compact la ora 23:00.

Tot în Piața Unirii va avea loc un impresionant spectacol de artificii la ora 00:00, care va marca trecerea în Noul An. Concertele continuă cu trupa Royal Avenue de la 00:10.

Evenimentul Revelion 2024 la Cluj-Napoca este organizat de Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca cu sprijinul partenerilor.

Evenimentele vor avea loc în cadrul de poveste creat de Târgul de Crăciun Cluj-Napoca. Ajunul Anului Nou, 31 decembrie, va fi ultima seară în care participanții se mai pot bucura atât de roata panoramică, de unde poți vedea întregul târg, cât și de bunătățile de la cele 75 căsuțe din Piața Unirii: produse autentice tradiționale și cadouri de la producători locali, turtă dulce, cozonaci, ceai sau vin fiert cu scorțișoară, produse tradiționale și o gamă largă de produse gastronomice de sezon.

Transportul în comun

Totodată, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, mijloacelor de transport în comun vor circula în ziua de Revelion în intervalul orar 22:00 – 02:00, pentru următoarele linii:

  • autobuze: 9, 19, 20, 21, 30, 31, 32, 35, 36B, 37, 38, 39, 42, 44, 47;
  • troleibuze: 1, 3, 5, 6, 25;
  • tramvaie: 100, 101.

Toate detaliile privind programele de circulație vor putea fi consultate pe www.ctpcj.ro și în aplicația Tranzy.

Iașii mai domol, cântecele, lasere, artificii și Buzdugan

Primăria Municipiului Iași va organiza în noaptea dintre ani „Revelionul ieșenilor”. Spectacolul va avea loc în Piața Palatului Culturii în seara zilei de duminică, 31 decembrie 2023.

În deschiderea spectacolului, de la ora 19.00, va fi organizat „Revelionul copiilor”. De la ora 21.00 vor evolua artiști ieșeni, Andra Botez și DJ Line, și tineri artiști români, precum JO și JUNO.

Evenimentul va include și proiecții cu lasere pe Palatul Culturii și un foc de artificii impresionant.

Spectacolul va fi prezentat de Daniel Buzdugan și Laura Hulubei.

Constanța, lasere și artificii din Portul Tomis

Primăria Constanța organizează spectacolul de Revelion în Piața Ovidiu, începând cu ora 21.00. Pentru ca oamenii să poată ajunge la eveniment, mijloacele de transport în comun vor avea un program prelungit.

Evenimentul se va desfășura în Piața Ovidiu, începând cu ora 21.00. Atmosfera va fi dezghețată de Alexandra Stan, Dirty Nano, Pascal Junior și Robert Georgescu & White. Concertele vor fi susținute de un show deosebit de lasere. La miezul nopții, cerul Constanței va fi luminat de un superb spectacol de artificii, efectele pirotehnice vor fi sincronizate cu o coloană muzicală personalizată. Focurile de artificii vor fi lansate de pe Digul Farului Verde din Portul Turistic Tomis.

Trasportul în comun, prelungit

Mijloacele de transport ale CT BUS vor avea un program prelungit în noaptea de Revelion. Liniile 44, 51,48, 101 și 42 vor circula în program 21.00 – 2.00, având cap de linie Poarta 1. Intervalul de succedare a autobuzelor va fi de 30 de minute pentru 44, 48, 101 și 42 și de 25 de minute pentru linia 51.

Pentru linia 101, capul de linie va fi intersecția străzii Cumpenei cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Suplimentar, va circula și linia 5-40 pe traseul normal, având un interval de succedare de 30 de minute, tot în programul 21.00-2.00.

În această perioadă, strada Marcus Aurelius va avea dublu sens de circulație, de la intersecția cu strada Sulmona și până în spatele Pieței Ovidiu.

Totodată, în perioada 31 decembrie 2022 – 01 ianuarie 2023, în intervalul orar 18.00 – 02.00, vor fi restricționate:

  • intersecția străzii Crângului cu strada Revoluției din 22 Decembrie 1989;
  • intersecția străzii Vasile Canarache cu strada Petru Rareș;
  • intersecția străzii Marcus Aurelius cu strada Sulmona;
  • intersecția bulevardului Tomis cu strada Traian (zona „Lupoaică”);
  • intersecția străzii C.A. Rosetti cu strada Petru Rareș;
  • strada Remus Opreanu la intersecția cu strada Lebedei;
  • bulevardul Regina Elisabeta cu strada Revoluției din 22 Decembrie 1989.

De asemenea, în perioada 31 decembrie 2022, ora 08.00 – 01 ianuarie 2023, ora 02.00, se va restricționa accesul în zona de parcare de pe strada Arhiepiscopiei cuprinsă între strada Crângului și Piața Ovidiu. În zona de acces în perimetrul de desfășurare a evenimentului se vor organiza controale ale participanților pentru evitarea pătrunderii cu obiecte pirotehnice interzise, recipiente de sticlă, băuturi alcoolice, arme sau obiecte contondente.

Capitala europeană Timișoara sărbătorește în Piața Victoriei

Revelionul popular din Timișoara se va săvârși în Piața Victoriei. Petrecerea va începe la ora 18:00. DJ Zolee Vee va deschide seara, fiind urmat de trupele timișorene Trupa Versus, Blazzaj, The TM Groove, Dincolo de Ziduri, Monokrom, și Pragu’ de Sus. Petrecerea de Revelion va continua până după ora 00.00, când vor intra în scenă The Motans și vor bubui artificiile și șampaniile.

Transport în comun până la ora 01.00.

Pentru a asigura accesul cât mai facil către locația evenimentelor, dar și pentru a reduce traficul, în data de 31 decembrie 2023, mai multe mijloace de transport în comun vor avea un program adaptat. Astfel, programele de circulație se vor prelungi cu încă o cursă după ora 00:00.

Măsurile sunt valabile pentru tramvaiele de pe liniile 1, 2, 9, troleibuzele de pe liniile 11, 14, 15, 16, 18 și autobuzele de pe liniile 33, 40, E1, E2, E3 și E7.

Citiți și:

Peștele care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion. Se spune că aduce NOROC în noul an

Turiștii se îndreaptă spre litoral pentru vacanța de Revelion. Cât costă o noapte de cazare

Cel mai spectaculos Revelion 2024, la România TV: măști, duete și scenete comice

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată