VIDEO | Tentativă de asasinat împotriva liderului palestinian Mahmoud Abbas. Convoiul său, atacat de o organizație anti-Israel

Publicat: 07/11/2023, 19:55
Actualizat: 07/11/2023, 20:29

Convoiul președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a fost atacat marți, transmite presa palestiniană. Bodyguardul lui Abbas a fost împușcat, iar atacul a fost revendicat de organizația numită „Fiii lui Abu Jandal”, relatează publicațiile turcești Milliyet și Hurryiet.

Tentativa de asasinat organizată marți împotriva președintelui palestinian Mahmoud Abbas a provocat panică în regiune, potrivit surselor citate.

„Fiii lui Abu Jandal” i-ar fi dat lui Mahmoud Abbas 24 de ore pentru a lua măsuri drastice împotriva Israelului, notează The Sun.

Odată cu expirarea termenului, convoiul lui Abbas a fost atacat marți. În timp ce una dintre gărzile sale de corp a fost împușcată, organizația și-a revendicat responsabilitatea pentru atac.

„Nu este timp pentru prea multe discuții în momentul masacrelor (n.r.: israeliene) de ocupație din Fâșia Gaza. Nu este timp pentru multe discuții în momentul vărsării de sânge în Gaza. Nu este timp pentru multe discuții în timp ce copiii și femeile noastre din Gaza sunt uciși. Nu este timp pentru prea multe discuții, deoarece tinerii noștri sunt uciși în Cisiordania”, se arată în declarația grupului „Fiii lui Abu Jandal” , citată de presa turcă.

Declarația a fost scurtă și conținea în mare parte un ultimatum de 24 de ore adresat „fratelui Abu Mazen”, o referire la președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

„Fratele Abu Mazen are la dispoziție 24 de ore pentru a prezenta o poziție clară, anunțând o confruntare completă cu ocupația, folosind toate mijloacele și denunțând declarațiile criminalului Antony Blinken. Apoi, el nu are nici o autoritate asupra noastră și nici o sucursală”, se arată în mesajul organizației palestiniene.

Abbas a avut duminică o întâlnire surpriză cu secretarul de stat american Antony Blinken în Cisiordania. În întâlnirea sa cu Blinken, Abbas a cerut Israelului să oprească atacurile asupra Fâșiei Gaza.

Grupul se autointitulează „Fiii lui Abu Zadal”, în onoarea lui Yousef Ahmed Reihan, un ofițer al Autorității Palestiniene care a condus lupta pentru apărarea taberei de refugiați Jenin în aprilie 2002. Porecla lui Reihan a fost Abu Jadal, iar bătălia de la Jenin a fost dată sub conducerea sa, împreună cu Mahmoud Tawalbeh.

Sute de palestinieni au fost uciși și răniți în invazia israeliană a taberei de refugiați Jenin în 2002. Moștenirea acestei bătălii continuă să definească rezistența în Jenin, cât și în împrejurimile sale.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice