VIDEO | Trei ani de la crimele din Caracal. Camera Luizei Melencu a rămas neatinsă: „Știu că trăiește, nu i-am aruncat nimic, nici șampoanele”

Publicat: 24/06/2022, 11:59

Au trecut aproape trei ani de când Gheorghe Dincă le-ar fi răpit și ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu. În august, Gheorghe Dincă va afla sentința. Este acuzat pentru 8 infracțiuni, printre care trafic de persoane, crimă, viol și profanare de cadavre, și riscă 30 de ani de închisoare. Bunicii Luizei nu cred nici acum în moartea nepoatei lor.

La ultima sa înfățișare, inculpatul Gheorghe Dincă a cerut instanței să fie condamnat „pentru orice infracţiune, mai puţin pentru omor”, susținând că nu le-a ucis pe cele două fete. Mărturia le-a creat din nou speranțe deșarte bunicilor Luizei.

„Cine îmi mai spune mamaie?! Îmi este atât de dor de ea”, spune cu lacrimi în ochi, Elena Iordache, bunica Luizei.

Durerea și disperarea i-au făcut pe bunicii Luizei să spere încă la minunea de a-și revedea nepoata. De altfel, camera adolescentei a rămas intactă încă de la dispariția acesteia.

„Nu am aruncat nimic, nici șampoanele ei, știu că trăiește”, mai spune bunica îndurerată.

Pe 16 iunie a avut loc la Tribunalul Olt, din Slatina, ultimul termen în cazul Caracal. Procurorul de caz a cerut pedeapsă maximă în cazul lui Gheorghe Dincă pentru toate infracțiunile de care este acuzat, mai exact de 30 de ani de închisoare.

Potrivit avocaților implicați în acest dosar, Gheorghe Dincă nu poate primi pedeapsă pe viață, deoarece are 65 de ani.

Pe de altă parte, în cazul complicelui lui Gheorghe Dincă, respectiv Ștefan Risipițeanu, s-a cerut o pedeapsă de 12 ani pentru viol.

Un nou termen pentru pronunțarea pedepselor a fost stabilit pentru data de 12 august.

Potrivit avocatei familiei Melencu, Gheorghe Dincă a recunoscut că a violat-o pe Luiza, dar nu a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete.

Inclusiv avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă a cerut pedeapsă maximă

Pe de altă parte, avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a declarat în fața Tribunalului Olt că la ultimul termen a adus concluzii pentru faptul că cere achitarea lui Gheorghe Dincă pentru acuzațiile de omor.

Asta în ciuda faptului că inclusiv avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă a cerut pedeapsă maximă pentru cel acuzat că le-a ucis cu bestialitate pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.