VIDEO | Ce pedeapsă au cerut procurorii pentru Gheorghe Dincă. Inclusiv avocatul din oficiu al acuzatului a cerut maxim. Dosarul „Caracal”, la ultimul termen

Publicat: 16/06/2022, 17:52

Joi a avut loc la Tribunalul Olt, din Slatina, ultimul termen în cazul Caracal. Procurorul de caz a cerut pedeapsă maximă în cazul lui Gheorghe Dincă pentru toate infracțiunile de care este acuzat, mai exact de 30 de ani de închisoare.

Potrivit avocaților implicați în acest dosar, Gheorghe Dincă nu poate primi pedeapsă pe viață, deoarece are 65 de ani.

Pe de altă parte, în cazul complicelui lui Gheorghe Dincă, respectiv Ștefan Risipițeanu, s-a cerut o pedeapsă de 12 ani pentru viol.

Un nou termen pentru pronunțarea pedepselor a fost stabilit pentru data de 12 august.

Potrivit avocatei familiei Melencu, Gheorghe Dincă a recunoscut că a violat-o pe Luiza, dar nu a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete.

Pe de altă parte, avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan, a declarat, joi, în fața Tribunalului Olt, că la ultimul termen a adus concluzii pentru faptul că cere achitarea lui Gheorghe Dincă pentru acuzațiile de omor.

Asta în cuda faptului că incusiv avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă a cerut pedeapsă maximă pentru cel acuzat că le-a ucis cu bestialitate pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu.

„Un infractor de drept comun, da, dar nu un criminal”

„Părerea mea personală, cred că Dincă va fi condamnat pentru cele infracțiunile de omor calificat și viol, trafic de persoane și profanare de morminte și lipsire de libertate. Cu toate că eu am pus în discuție schimbarea încadrării juridice din omor calificat în celelalte infracțiuni și o să mai pun niște concluzii care iar o să vină partea adversă să spună că l-am favorizat pe Dincă, deși v-am explicat cum stau lucrurile”, declara, recent, Aurel Moldovan pentru Gândul.

„Din punctul meu de vedere, Dincă pentru mine nu reprezintă un criminal. Un infractor de drept comun, da, dar nu un criminal (…) Mergem până la CEDO, pentru că CEDO va fi singura instanță care va decide dacă Dincă este criminal sau nu, dacă Alexandra este moartă și vom cere prin latură civilă anularea actului constator de deces”, a mai  declarat Moldovan.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Gheorge Dincă în 10 ianuarie 2020, sub acuzaţiile de trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanarea de cadavre sau morminte. În acelaşi dosar, Ştefan Risipiţeanu, vecinul lui Dincă, este acuzat de viol.