VIDEO | Un cunoscut om politic şi regizor rus a izbucnit în plâns la televizor, când a vorbit despre scufundarea crucişătorului Moskva

VIDEO | Un cunoscut om politic şi regizor rus a izbucnit în plâns la televizor, când a vorbit despre scufundarea crucişătorului Moskva
Sursă foto: captură video
Publicat: 15/04/2022, 12:32

Un cunoscut om politic şi regizor rus, Vladimir Bortko, a izbucnit în plâns joi seară, în timpul unei emisiuni TV difuzate în direct, când a vorbit despre scufundarea crucişătorului Moskva în Marea Neagră, potrivit unei înregistrări publicate pe Twitter de .Kevin Rothrock, jurnalist al site-ului de investigaţii independent Meduza.

Mai mult, politicianul în vârstă de 75 de ani părea să fi uitat versiunea oficială a evenimentelor, deoarece Kremlinul nu recunoscuse încă evenimentul.

Bortko a spus că pentru scufundarea navei amiral, care este un „casus belli real” din punctul său de vedere, ar trebui bombardată și mai mult Ucraina.

Amintim că nava de război rusă Moskva s-a scufundat la o zi după ce a fost raportată ca fiind avariată de un incendiu sau de un atac cu rachete ucrainene.

„În timp ce era remorcată spre portul de destinație, nava și-a pierdut echilibrul din cauza avariilor suferite în carenă, când focul a izbucnit după explozia muniției. Având în vedere că marea era agitată, nava s-a scufundat”, a transmis agenția de presă Tass, citată de BBC.

Ministerul rus a pus explozia pe seama unui incendiu și a precizat că se investighează cauza, potrivit Reuters. Un oficial ucrainean a declarat anterior că Moskva a fost lovit de două rachete anti-navă, dar nu a oferit nicio dovadă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase