Vlad Voiculescu: „Infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine/ În acel pavilion de la Balș nu era o problemă cu încălzirea”

Redactor:
Florentina Dinu
Vlad Voiculescu: „Infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine/ În acel pavilion de la Balș nu era o problemă cu încălzirea”
BREAKING! Moțiunea împotriva ministrului Sănătății a fost respinsă!

Vlad Voiculescu a făcut declarații despre incendiul de la Matei Bals, dar și despre sistemul medical.

Ministrul Sănătății a declarat la emisiunea Insider Politic că Institutul „Matei Bals” nu avea probleme cu încălzirea, fiind făcute investiții serioase în ultimii ani.

Vlad Voiculescu: „În acel pavilion de la Balș nu era o problemă cu încălzirea”

„Nu spitalul ucide, ci un incendiu. Nu este exclus că una dintre cauzele incendiului de la Bals să fie legată de comportamentul unui pacient sau al unui membru al personalului medical. În acel pavilion de la Bals nu era o problema cu încălzirea. În noaptea cu pricina era căldură. Ministerul Sănătății a investit serios în Institutul Matei Bals în ultimii ani.

De la tragedia Colectiv, problemele privind siguranța la incendiu nu s-au rezolvat, fiind identificate 2000 de nereguli, doar la spitalele verificate.

„Din 2016 până acum sistemul sanitar s-a schimbat îngrozitor de puțin, IGSU a identificat 2000 de probleme privind siguranță la incendiu doar la spitalele verificate”.

Deși au fost făcute investiți, ministrul Sănătăți spune că achizițiile nu au fost făcute potrivit nevoilor existente. Voiculescu a oferit câteva exemple care sunt „o rușine”: Spitalul Județean din Cluj, precum si cel din Brașov, numit criminal.

„Infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine”

„Dacă ne uităm la infrastructura sanitară, lucrurile nu s-au îmbunătățit, ba aș spune că s-au înrăutățit. Au fost cumpărate echipamente de proveniență nu tocmai avantajoasă și de calitate nu tocmai rezonabilă sau nici măcar rezonabilă. S-au cumpărat o mulțime de lucruri, dar nu s-a investit strategic, acolo unde era cea mai mare nevoie. (…)

Sunt locuri în care infrastructura spitalicească este pur şi simplu o ruşine. Dacă vă uitaţi la un oraş precum Clujul, e o ruşine Spitalul Judeţean de acolo, Braşov – e criminal ce se întâmplă acolo. Lucrurile acestea trebuie să funcționeze. În momentul acesta, avem studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova. E un lucru care ar fi trebuit, conform contractului, nu pentru că așa spun eu, să se întâmple până la sfârşitul anului 2017”, a explicat Voiculescu. „Din păcate, ceea ce trebuia să se întâmple într-un an s-a întâmplat în patru ani. De asemenea, ministrul Tătaru a pornit la sfârşitul anului 2019 o licitaţie pentru proiectul tehnic. Din păcate, nu a fost finalizată şi asta este ceea ce trebuie să fac eu acum şi grăbesc lucrurile astea împreună cu echipa mea”, a mai spus ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu spune că un proiect tehnic, licitatat de Nelu Tătaru în 2019,  trebuie finalizat în mandatul său, iar ministrul actual promite că fundațiile vor fi realizate până în 2024 la trei spitale regionale.

„Depinde când va fi finalul mandatului meu, aș vrea să fie cât mai târziu, ca să pot să fac ceva, altfel e totul în van. Până în 2024, vom avea fundaţiile, pot să promit, la cele trei spitale regionale şi nu numai fundaţiile. La Craiova, la Iaşi şi la Cluj. Pe lângă asta, trebuie să începem spitale în Bucureşti, trebuie să începem spitale la Timişoara, la Braşov, la Sibiu”, a declarat Vlad Voiculescu.

 

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
Horoscop 18 aprilie 2021. Zodia care are nevoie urgentă de relaxare
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×