Zeci de părinți au cerut socoteală legiștilor pentru expertizele în cazuri de malpraxis, într-un protest fără precedent la Institutul de Medicină Legală din București

Publicat: 01/06/2022, 20:15

Zeci de părinți, unii cu copiii după ei, au protestat în fața Institutului de Medicină Legală Mina Minovici din București și le-au cerut socoteală legiștilor pe care îi consideră că sunt lipsiți de profesionalism, după ce copii lor au fost operați și i-au acuzat pe medici de malpraxis.

Verdictele însă stau în mâinile legiștilor de la Institutul de Medicină Legală, care de ani de zile, ori întârzie să apară, ori nu sunt conforme cu realitatea. Printre cei care au participat la protest se află părinții copiilor operați de medicul Gheorghe Burnei.

Puține sunt cazurile în care anchetele INML sunt făcute într-un timp relativ scurt. Este cazul nepotului medicului Gheorghe Burnei, care a fost condamnat definitiv pentru luare de mită la doi ani și jumătate. Mama băiatului, Roxana Burnei, se judecă cu el pentru a-și salva copilul în vârstă de 9 ani.

“Eu sunt singura excepție pentru care această anchetă INML a fost făcută doar în două luni. Foarte interesant este că domnul Mihnea Costescu a ales să încalce legea într-un mod vădit pentru că a luat părerile unor medici, puse la dispoziție de către Cristian Burnei, tatăl copiilor mei, ortoped și el și de către profesorul Gheorghe Burnei care spune…întâmplător sau nu că tumoarea copilului este pe piciorul greșit. A ales să folosească niște expertize care nu au niciun fel de antet al unei instituții acreditate de Ministerul Sănătății sau de vreun număr de înregistrare, ceea ce este interzis prin lege.”, a susținut Roxana Burnei.

Totodată, aceasta a declarat că părinții protestează astăzi la „Institutul Național de Mușamalizare Legală” a vieților copiilor.

“În cazul meu, m-am alăturat acestui protest pentru că vreau să îmi salvez copilul de la niște anchete care sunt absolut ilegale, făcute de niște medici care sunt complet amatori.”

În această situație se află și Amira Camelia, care are 25 de ani și a venit protest în căutarea unor răspunsuri. Timp de șase ani a fost supusă la 11 intervenții. Mama ei, Emilia Iliescu l-a dat în judecată pe medicul care i-a mutilat copilul pe viață. De 3 ani de zile, așteaptă o nouă expertiză din partea INML de care are nevoie în proces, după ce de-a lungul timpului a primit doar răspunsuri incomplete. Deși a crezut că lucrurile se vor îmbunătăți, atunci când Amira a împlinit vârsta de 18 ani a consultat un alt medic. Verdictul a fost însă unul diferit de așteptări: nu i se mai poate pune nici măcar o proteză, pentru că nu mai are suficientă masă osoasă.

“M-am născut cu problemă care se putea repara și aș fi putut să fiu chiar și un copil normal, luxație de șold[…] Am două operații care nici măcar nu își aveau rolul la piciorul drept care este sănătos și restul sunt la piciorul stâng, pentru că la ultima mea operație s-au întâmplat niște complicații din cauza doctorului”, a susținut Amira.

Din cauza expertizelor IMNL, unii părinți spun că au pierdut procesele cu medicii acuzați de malpraxis și vătămare corporală.

GÂNDUL a solicitat și un punct de vedere din partea dr. Gheorghe Burnei, însă, în ciuda eforturilor, până la momentul redactării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Prințul Harry, într-un nou scandal de proporții. Fotograful regal l-a dat de gol
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912