Zelenski: Rusia a început bătălia pentru Donbas. O mare parte a întregii armate ruse este consacrată acestei ofensive

Zelenski: Rusia a început bătălia pentru Donbas. O mare parte a întregii armate ruse este consacrată acestei ofensive
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski / Sursa Foto: Facebook
Publicat: 19/04/2022, 00:55
Actualizat: 19/04/2022, 01:13

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat luni începutul ofensivei ruse împotriva estului Ucrainei, aflat în parte în mâinile separatiştilor pro-ruşi şi unde luptele sângeroase s-au intensificat.

„Putem spune acum că trupele ruse au început bătălia pentru Donbas, pentru care se pregătesc de multă vreme. O mare parte a întregii armate ruse este în prezent consacrată acestei ofensive”, a spus el într-un discurs difuzat pe Telegram și citat de Agerpres.

Forțele ruse au pătruns luni în Kreminna, un oraș din estul regiunii Luhansk, zonă care a fost bombardată timp de săptămâni întregi, a declarat un înalt oficial ucrainean.

„Rușii au intrat în Kreminna. Au început luptele de stradă”, a declarat Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale Lugansk, într-o postare pe Facebook, luni dimineața.

Rușii au intrat în oraș cu „o cantitate imensă de echipament”, a spus el.

„Ofensiva a început”, a adăugat el.

Controlul asupra orașului Kreminna a fost „pierdut”, spune Serhii Haidai, șeful Administrației Militare Regionale Lugansk, în timp ce forțele ruse încearcă să spargă rezistența ucraineană în estul țării, conform CNN.

„În acest moment, controlul asupra orașului Kreminna este pierdut” și luptele grele continuă, a spus Haidai pe Telegram.

În timp ce rezidenții încercau să fugă cu propriile lor vehicule, forțele ruse au deschis focul asupra unei mașini care transporta civili, a spus Haidai.

„Patru persoane au murit. O persoană grav rănită este încă la fața locului”, a spus el.