Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402): un laptop cu două ecrane fără pereche

Publicat: 19/09/2022, 13:00

De la primele sale modele de laptopuri ASUS cu doua ecrane și până la generațiile actuale au fost adăugate foarte multe îmbunătățiri importante, astfel, noul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) folosește pentru prima dată un ecran principal de tip OLED care este tactil, cu rezoluție fină 2.8K, aspect înalt 16:10 și cu o rată de împrospătare fluidă de 120 Hz, plus un timp de răspuns foarte rapid de 0.2 milisecunde pentru imagini în mișcare fără întreruperi.

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este un laptop care a fost proiectat pentru a satisface și întrece așteptările creatorilor de pretutindeni și pentru cei care lucrează mereu din altă locație, reușind să ofere un spațiu de lucru generos și un nivel de performanță ridicat, suficient chiar și pentru cele mai pretențioase fluxuri de productivitate.

Primul ecran tactil OLED de 14.5 inch din lume cu rezoluție 2.8K și rată de împrospătare fluentă la 120 Hz

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) oferă nu unul, ci două ecrane splendide pentru că atât afișajul principal OLED, cât și cel secundar ScreenPad Plus au în comun foarte multe caracteristici importante pentru utilizatori: ambele afișează imagini în mișcare la 120 Hz și cu detalii excelente datorită rezoluției 2.8K, acoperă integral spațiul de culoare DCI-P3 și sunt calibrate și validate PANTONE din fabrică.

Ecranul principal are o diagonală de doar 14.5 inch, fiind foarte compact, dar utilizează un raport de aspect 16:10 pentru o suprafață de vizualizare crescută cu 12.6%, oferind în același timp și suport multimedia Dolby Vision pentru că discutăm de un superb panou OLED care a primit cea mai puternică certificare HDR: VESA DisplayHDR 500 True Black: Acest lucru a fost posibil datorită atingerii luminozității maxime de 550 niți. Precum și alte ecranele ASUS OLED, modelul de față reușește să îți protejeze ochii și somnul prin emisii foarte reduse de lumină albastră dăunătoare, performanță certificată de organizația independentă TUV Rheinland.

Un alt avantaj incontestabil ale tehnologiei OLED îl reprezintă contrastul extrem, măsurat la peste 1.000.000:1, la care se adaugtă timpul de răspuns infim comparat cu cel oferit de un panou LCD tipic, de doar 0.2 ms în cazul de față. Aceste două caracteristici asigură împreună o claritate fără egal în timp ce urmărești scene în mișcare, dar și atunci când nu faci altceva decât să derulezi textul dintr-o simplă pagină web.

ScreenPad Plus pe care îl personalizezi cu ajutorul ScreenXpert 3

Pentru suplinirea spațiului de lucru oferit de afișajului principal, Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) include deja cunoscutul ecran secundar ScreenPad Plus, acum într-o nouă variantă cu diagonală de 12.7 inch care acoperă toată lățimea laptopului și care păstrează caracteristicile esențiale ale afișajului principal: rezoluție înaltă 2.8K, rată de împrospătare la 120 Hz și o luminozitate maximă care depășește 500 niți fără efort.

Precum și afișajul principal, ScreenPad Plus dispune de control tactil și afișează cu precizie ridicată culorile, o cerință necesară pentru a putea fi folosit fără probleme în mediile profesionale. Suplimentar, cu ajutorul Panoului de Control, o componentă a aplicației ScreenXpert 3, utilizatorii au posibilitatea de a configura după bunul plac modul în care acesta interacționează cu afișajul principal. Panoul de Control poate fi individualizat și permite controlul rapid și cu precizie al uneltelor de lucru din aplicațiilor de productivitate compatibile: Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic, Premiere Pro și After Effects, cu suportul pentru alte aplicații populare în rândul creatorilor aflat în lucru.

Performanță la un nivel de zgomot extrem de scăzut

Fluxurile de lucru curente necesită putere de calcul din ce în ce mai ridicată, acesta fiind și motivul pentru care laptopul Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este dotat cu cele mai noi și rapide componente, tehnologii suficient de puternice pentru a putea rula aplicații care nu erau posibile acum câțiva ani pe un laptop atât de portabil. De exemplu, în modelul de top se găsește un procesor Intel Core i9-12900H din generația a 12-a cu 20 de fire de execuție în paralel și o placă video NVIDIA GeForce RTX 3050Ti, ambele  putând rula la un TDP maxim combinat susținut de 85 Wați.

Acestea sunt răcite foarte eficient de noul sistem Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra), un ansamblu mecanic care îmbunătățește răcirea, dar și ergonomia generală a laptopului prin înălțarea și înclinarea simultană a ecranului secundar ScreenPad Plus la un unghi ideal de 12 grade, moment în care fluxul de aer rece care ajunge la componente crește cu aproximativ 38%. Răcirea laptopului Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este completată de ASUS IceCool, un sistem compus din două ventilatoare alimentate la 12 V cu 93, respectiv 97 de lame foarte subțiri și curbate, la care se adaugă un radiator cu două conducte de căldură de mari dimensiuni. Acest două sisteme colaborează pentru a răci rapid componentele, păstrând un nivel sonor surprinzător de scăzut, care nu te va deranja, măsurând doar 28 dB în modul Whisper.

Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402) este disponibil chiar acum pentru a fi comandat direct din eShop ASUS România.

Și la final o mențiune care te va interesa: dacă participi în campania Părerea ta contează care se desfășoară în această perioadă, prin publicarea unei simple recenzii de utilizare a noului tău laptop ASUS cu o lungime de cel puțin 200 de caractere pe oricare dintre platformele participante, vei primi gratuit ca bonus un an de extindere a garanției produsului tău.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu