ANVELOPE DE IARNĂ. Ce riscă șoferii care nu au CAUCIUCURI DE IARNĂ

ANVELOPE DE IARNĂ. Ce riscă șoferii care nu au CAUCIUCURI DE IARNĂ
Publicat: 24/11/2014, 13:14

ANVELOPE DE IARNĂ. Cei care nu au mașinile echipate cu ANVELOPE DE IARNĂ riscă o amendă de la nouă la 20 de puncte și o amendă între 810 și 1.800 de lei, dar și reținerea certificatului de înmatriculare. După reținerea certificatului, șoferii trebuie să meargă la Serviciul poliției rutiere, de unde vor procura o dovadă cu care vor putea circula 15 zile, până își rezolvă problema legată de ANVELOPE.

Dacă în 15 zile mașina e echipată cu ANVELOPE DE IARNĂ, proprietarii trebuie să meargă apoi la RAR, de unde vor ridica o confirmare în acest sens. Apoi, trebuie să se întoarcă la Poliția rutieră, pentru a ridica certificatul de înmatriculare.

Dacă în cele 15 zile mașina nu e echipată cu ANVELOPE DE IARNĂ, dovada expiră și mașina nu va mai putea fi condusă. Cine încalcă legea și va fi prins va fi deposedat și de plăcuțele de înmatriculare.

În plus, asiguratorii nu vor acorda despăgubiri în cazul accidentelor provocate de mașini neechipate corespunzător pe drumurile acoperite cu gheață, zăpadă sau polei.

Înainte de a pleca la drum, șoferii pot consulta siteul CNADNR, unde poate fi văzută starea tuturor drumurilor din România.