Avertisment pentru șoferii români: PERICOLUL care îi pândește pe șosele

Avertisment pentru șoferii români: PERICOLUL care îi pândește pe șosele
Publicat: 27/10/2015, 12:11

„Avem peste 3,5 milioane vehicule cu peste 8 sau 10 ani vechime, iar acestea trebuie înclocuite cu vehicule noi și pentru acest lucru este nevoie de mai multe tichete Rabla. Nu e suficient numărul pe care îl avem acum. În ceea ce privește programul Prima mașină, acesta trebuie să fie mai bun. Considerăm că ar trebui să existe o perioadă de rambursare mai lungă, poate de 7 ani (față de cinci ani, n.r.)”, a declarat marți, la un forum pe tema investițiilor, Nicolas Maure, directorul general al Dacia Renault România.

Potrivit acestuia, România nu are o piață internă a autovehiculelor noi, lucru care constituie o slăbiciune. Maure spune că planurile Dacia Renault România vizează dezvoltarea activităților de inginerie și tehnologie în România și astfel și crearea unor sisteme hibrid și de vehicule autonome.

Nicolas Maure a vorbit și de exodul personalului calificat din sector. „Trebuie să facem ceva ca să-i putem opri pe acești specialiști să rămână să lucreze în țară”, a spus el.

În Bulgaria circulă o mașină nouă la 9 mașini vechi importate, în timp ce în România proporția este de 1 la 3. În Polonia, proporția este mai mică, de unu la doi, iar în Franța importul de mașini rulate este chiar și mai mic, spune Maure.

La rândul său, prezent la eveniment, Valerio Brenciaglia, director general al Ford România, a declarat că potențialul pieței auto locale este ridicat și că cu este corect ca România să permită importul continuu al mașinilor vechi pe care țările dezvoltate nu le mai folosesc.

„Există foarte mult potențial, pentru că dacă ne gândim că țara are 20 milioane de locuitori, industria auto este destul de scăzută. La o mie de locuitori se vând opt mașini noi, ceea ce este destul de bine și ne dă un indiciu privind capacitatea bună a pieței. În cazul mașinilor ecologice, avem o problemă cu infrastructura, iar condiția de a avea mașini care să întrunească multe condiții de siguranță nu este valabilă. Piața internă s-ar putea dezvolta foarte mult. Mi se pare nedrept că această țară primește ceea ce țările dezvoltate nu mai folosesc în prezent. Recomandăm autorităților să creeze o piață corectă. Când cumperi o mașină vrei să fii protejat, în calitate de consumator. Acest import paralel al unei pieței aproape negre din străinătate reprezintă o problemă”, a spus Brenciaglia.

În opinia sa, pentru a îmbunătăți piața auto ar trebui stabilit un nou nivel de parteneriate între producătorii de mașini, sistemul bancar și clienți.

„Acest proces trebuie să fie transparent. Trebuie să fie și fezabil. Se vorbește foarte mult de mașinile electrice, dar nu doar acolo trebuie să fie soluția. În Germania, de exemplu, se dezvoltă noi tehnologii inteligente, dar și curate. Dar noi numim acest lucru puterea alegerii. Avem o flotă de mașini cu 90% sub Euro 6 și 10% sub Euro 5. În România nu ai unde să încarci mașina electrică, nu avem legislație pentru așa ceva. Mașinile vechi din țările occindentale intră fără ca noi să facem ceva pentru mașinile noi”, a precizat șeful Ford România.

El consideră că ar trebui găsite soluții pentru mașinile aflate la prima înscriere.

„Este vorba de crearea unei posibilități ca românii să-și achiziționeze mașini noi, trebuie să creăm stimulente extraordinare.Potențialul pieței este mare, pentru a crea posibilitatea ca un client român să conducă o mașină curată și sigură trebuie să facem un fel deînțelegere generală între toate părțile implicate. Nu sunt atât de absurd să cer să reducem TVA la 0. Aș fi de acord cu un program prin care oamenii să poată achiziționa o mașină Euro 5, care este mai proaspătă. Numărul mașinilor care poluează crește de la an la an”, a precizat Brenciaglia.

Acesta apreciază că, în termen de tehnologie, nu ar putea spune că industria auto se dezvoltă la fel precum cea de calculatoare, dar „industria auto s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme”.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii de la bloc riscă mari amenzi. Multă lume face asta când gătește, acum e...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii