Cum arată camionul care poate fi asamblat acasă

Redactor:
Liviu Mihai
Cunoscutul designer din Formula 1 Gordon Murray a creat un alt vehicul impresionant, dar nu este vorba de o mașină de curse. De această dată avem de a face cu un camion pe care clienții îl pot asambla acasă, la fel ca pe o piesă de mobilier de la IKEA.

Numit OX, camionul a fost dezvoltat pentru filantropul Torquil Norman și compania lui, Global Vehicle Trust. Primul prototip a fost creat în 2013, iar acum a fost prezentată o versiune rafinată a camionului. Până acum au fost investiți în proiect 4 milioane de dolari. 

Designul OX este inspirat de cel al Africar, un camion ușor 4×4 din anii 1980. Vehiculul, care cântărește 1.600 de kilograme, este oferit în bucăți pentru a putea fi livrate repede și ieftin mai multe unități. Dacă într-un container încap două OX-uri gata asamblate, în același spațiu pot fi livrate componentele pentru șase camioane. 

Potrivit Global Vehicle Trust, trei oameni pot asambla un OX în 12 ore. Camionul a fost gândit pentru a fi livrat prima dată în Africa. 
 
Murray a declarat că mai are nevoie de 4 milioane de dolari pentru a da drumul la producția de serie. Dacă el și Norman strâng acești bani, primele vehicule vor ieși de pe linia de asamblare cel mai devreme peste doi ani. 
 

 

Inchide