Dacia Duster care nu va fi disponibilă în România

Publicat: 07/09/2015, 15:00

Grupul francez, care deține Dacia, va prezenta o serie de modificări pentru SUV-ul Duster.

„Astfel, Duster Edition 2016 se remarcă prin noile jante de aliaj de 16 inchi de culoare neagră, precum și prin noua nuanță de caroserie, «vert Altaï», care înlocuiește în gamă nuanța «gris Olive»”, se arată într-un comunicat al Dacia.

Dacia Duster Edition 2016 va introduce și o nouă ediție limitată, „Urban Explorer”, care va fi disponibilă pe un anumit număr de piețe din Europa, respectiv Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elveția, Austria, Suedia, Polonia, Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Muntenegru, se arată într-un comunicat al grupului francez Renault.

Duster Urban Explorer va beneficia de pack-urile Baroudeur și Look.

Duster Edition 2016 va dispune la interior de două noi tapițerii („Silicon noir” și „Féderer gris” pe fond negru). Versiunile de echipare de intrare în gamă vor avea tapițerii în nuanța „Silicon noir”, în timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapițeriile „Féderer gris” pe fond negru. Nuanța „gris cosmos” va fi înlocuită de „gris platinium” (în funcție de țară și de versiune) în special la nivelul panourilor de uși, a mânerelor de susținere și a ornamentelor de pe fațada centrală a planșei de bord.

Renault introduce pentru Duster Edition 2016 și sistemul multimedia de navigație MEDIA-NAV Evolution, în funcție de versiune și țară. Sistemul multimedia oferă o conectivitate permanentă și de calitate, notează Dacia.

Duster Edition 2016 dispune, opțional în funcție de țară, și de o cameră video pentru marșarier.

De asemenea, pentru prima oară, Dacia include în ofertă o cutie de viteze robotizată, denumită Easy-R.

„Disponibilă pe motorizarea TCe 90 CP asociată cu sistemul Stop & Start, această cutie de viteze cu 5 trepte asigură un confort sporit în utilizare datorită transmisiei fără pedală de ambreiaj. Cutia Easy-R va fi disponibilă în lunile următoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. (…) Această ofertă va fi propusă la un preț accesibil, conform valorilor mărcii Dacia”, notează producătorul auto.

Easy-R asigură o utilizare comodă datorită soluției tehnice care elimină pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de acționare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigură debreierea, schimbarea vitezelor și acționarea ambreiajului în locul șoferului. Ea are două moduri de funcționare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional). În modul Drive, schimbarea treptelor de viteză este realizată de calculator, pe baza informațiilor referitoare la condițiile de rulare, precum turația motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al șoferului. În modul Manual / Impulsional, șoferul decide singur momentul schimbării treptelor de viteză.

Sistemul multimedia și de navigație MEDIA-NAV Evolution, pentru Duster Edition 2016, integrează funcția Info-trafic TMC gratuită care permite propunerea unor itinerarii alternative (disponibilă în funcție de țară), oferă alerte de siguranță (precum pentru zonele periculoase), accesul la conectivitate prin intermediul unor aplicații dedicate (disponibile în funcție de țară).

Astfel, utilizatorul va avea acces pe ecran la conținutul multimedia pe care și l-a configurat în prealabil prin aplicația AHA, pe care o poate descărca gratuit pe smartphone. Aplicația îi oferă acces la întregul conținut multimedia (webradio, podcast, muzică, cărți audio), precum și la rețelele sociale Facebook și Twitter. Ea oferă și informații în timp real cu privire la puncte de interes situate în apropiere, precum hoteluri sau restaurante. Sistemul permite atât apelarea telefonică a numerelor de contact ale acestor obiective, cât și ghidarea către adresele respective. Vehiculul este echipat cu sateliți de comandă la volan care permit accesul la funcția de recunoaștere vocală SIRI oferită de Apple (compatibilă cu iPhone 4S și modelele ulterioare).

Dacia MEDIA-NAV Evolution va dispune de un ecran tactil de 18 cm (7 inchi) și o interfață care permite navigarea ușoară în cele șase categorii: radio, media, telefon, hartă, navigație (cu varianta de afișaj în 2D și Birdview) precum și efectuarea setărilor. Aparate precum smartphone sau cititor MP3 se pot conecta la priza USB sau jack, accesibile pe fațada sistemului. Datorită funcției Bluetooth, Dacia MEDIA-NAV Evolution permite utilizarea sistemului audio-streaming care asigură ascultarea fișierelor muzicale înregistrate pe smartphone.

Grupul francez Renault a anunțat la sfârșitul lunii august că va introduce în septembrie, la salonul auto de la Frankfurt, cutia de viteze robotizată Easy-R, pentru modelele Dacia Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway, precum și Duster Edition 2016, care include noi echipamente și schimbări de natură estetică.

Salonul auto de la Frankfurt este programat pentru 15-16 septembrie.

În primele șase luni, grupul Renault a vândut sub brandul Dacia la nivel global 269.670 de autoturisme, față de 245.617 de unități în perioada similară a anului anterior. Vânzările Dacia de autovehicule comerciale ușoare s-au situat la aproape 20.362 de unități, față de 17.742 de mașini în prima jumătate a anului anterior.

Anul trecut, vânzările Dacia au crescut cu 19%, la 511.000 de autovehicule, principala piață fiind în continuare Franța, cu aproape 105.893 de unități, în timp ce în România livrările au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unități, echivalentul unei cote de piață de 31,2%.

Reprezentantul costructorului auto nu a menționat câte automobile Dacia au fost vândute din producția uzinei de la Mioveni și câte au provenit de la fabrica din Tanger (Maroc). La Mioveni sunt fabricate modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster și Renault Symbol. În Maroc sunt produse modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker, și Lodgy.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...