Silviu Bănilă
09.02.2015
Auto

Starea drumurilor dăunează grav „sănătății” mașinilor. Care sunt cele mai vândute piese auto din România

Starea drumurilor dăunează grav „sănătății” mașinilor. Care sunt cele mai vândute piese auto din România
Anul trecut, cele mai vândute piese auto din România au fost legate de sistemul de suspensie, urmate de piesele auto aferente sistemului de frânare și de produsele ce țin de reviziile tehnice periodice (filtre, ulei etc). Cauza acestui clasament stă în calitatea foarte proastă a drumurilor românești, combinată cu o îmbătrânire a parcului auto național.

Acest lucru este un factor determinant pentru starea tehnică a parcului auto național, potrivit statisticilor DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor).

Astfel, se observă o îmbătrânire accentuată a parcului auto național, pe fondul creșterii numărului de vehicule second hand, în marea lor majoritate mai vechi de cinci ani. Anul trecut, dintr-un total de circa 4,7 milioane mașini înregistrate în România, peste jumătate (2,7 milioane) aveau o vechime de mai bine de zece ani.

Analizând după marca brandurilor, cele mai vândute piese auto, după marcă, au fost cele pentru Volkswagen, Opel, Dacia și Ford.

Piața pieselor auto este strâns legată de calitatea și vârsta parcului auto național, de comportamentul proprietarilor în raport cu vehiculele pe care le dețin prin calitatea exploatării și întreținerii autovechiculelor, de condițiile tehnice de drum, educația rutieră și alți factori, relevă o analiză realizată de Autohut.ro.
 

Inchide