Un Ferrari Testarossa se vinde sub 100.000 de dolari. De ce acesta costă 1,75 milioane – GALERIE FOTO

Publicat: 26/12/2014, 12:15

Potrivit Reuters, automobilul este disponibil pe site-ul de licitații online eBay până pe 7 ianuarie și a fost scos la vânzare de patronii unui magazin de piese auto din Florida. Ei au achiziționat vehiculul în 2012 de la un colecționar care îl cumpărase direct de la studiourile Universal, în anul 1991.

„Mașina a stat într-un garaj, în care a rămas ascunsă vreme de aproape 30 de ani”, a declarat Peter Lima, actualul proprietar.

Vehiculul a parcurs o distanță de 25.750 de kilometri în timpul filmărilor de la „Miami Vice” și are inclus în bordul său un telefon mobil Motorola, care a apărut și în celebrul serial TV.

Pe parcursul filmărilor de la acest serial, care a fost difuzat de postul NBC timp de cinci sezoane, între 1984 și 1989, producătorii au folosit mai multe automobile, inclusiv o replică a unui model Ferrari, pentru scenele turnate pe bulevardele principale din Miami. Atunci când Enzo Ferrari, fondatorul grupului, a aflat că producătorii foloseau o replică a modelelor companiei italiene, a cerut studiourilor Universal să folosească mașini originale.

Astfel, producătorii serialului „Miami Vice” au cumpărat două modele Ferrari Testarossa cu motoare de 12 cilindri, de culoare neagră, pe care le-au vopsit apoi în alb.

Celălalt model, identic cu cel scos la licitație pe eBay, este deținut în prezent de un colecționar din Florida, care l-a expus deja într-un bazar din Miami.

„Miami Vice” i-a avut în rolurile principale pe actorii Don Johnson și Philip Michael Thomas și a devenit un serial cult, contribuind la promovarea culturii new wave.