Un nou brand auto apare în Europa. Cum va arăta modelul Qoros GQ 3 – GALERIE FOTO

Publicat: 09/01/2013, 17:03
Actualizat: 03/02/2019, 23:57

Un nou constructor se pregătește să intre pe piața auto din Europa. Primul model Qoros, GQ 3, va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, în luna martie, urmând să apară la vânzare până la sfârșitul anului, informează Capital.

Exteriorul lui GQ 3 este modern, însă nu spectaculos. Piesa de rezistență a interiorului este un sistem infotainment dotat cu un display touchscreen de 8 inci. Potrivit Qoros, GQ 3 ar fi construit să faca fața testelor de securitate europene și chineze.

Acest model se va adresa în special tinerilor, însă concurența pe segmentul compact va fi mai mult decât dură. Constructorul chinez se va lupta cu best-seller-uri precum Ford Focus sau Opel Astra. Chiar în varianta Sedan, acestea vor avea un avantaj puternic.

Prețul modelului GQ 3 nu a fost anunțat, însă daca va fi apropiat de cel al concurenței, Qoros ar putea cu greu să învingă reticența cumpărătorului european.

Ce se află în spatele constructorului Qoros? Un joint-venture între constructorul chinez Chery Automobile și Israel Corporation, dar și un fost director Volkswagen AG.

Volker Steinwascher, vicepreședinte al companiei, spune că mașinile Qoros „vor combina calitatea germană cu funcționalitatea japoneză”.

Design-ul modelelor Qoros ar urma să fie creat de ingineri cu experiență la Volkswagen și BMW, iar motoarele vor fi proiectate de compania austriacă AVL List GmbH, însă de producția acestora se va ocupa constructorul Chery.

Compania are planuri mari. Intenționează să atingă vânzări de 150.000-160.000 de unități pe an până în 2016, producția urmând să se desfășoare la o fabrică din Changshu. Jumătate din mașini vor fi destinate pieței interne, restul vor lua drumul Europei.

Rămâne de văzut cât va cântări în ochii europenilor eticheta Made in China.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase