Alessandra Stoicescu și-a dat jos tocurile pentru o vizită pe șantier: „Va fi un tărâm de basm în care copiii să se poată simți supereroi”

Publicat: 21/12/2021, 17:44

Vedeta Antenei 1 a discutat despre stadiul în care se află lucrările de la Ambulatoriul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Fundația Mereu Aproape reface complet Ambulatoriul de Specialitate de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din București, cu o investiție de sute de mii de euro. Unitatea de referință din România în domeniul sănătății mamei și copilului, unde vin anual să se trateze peste 60.000 de copii din toată țara, se află astăzi într-o stare deplorabilă, așa cum se vede în imagini. Cu o infrastructură învechită, cu spații inadecvate pentru desfășurarea activității medicale la standarde europene și cu deficit de aparatură medicală, Ambulatoriul are nevoie stringentă de modernizare. Întregul spațiu al Ambulatoriului va fi renovat și modernizat printr-un proiect amplu ce cuprinde lucrări de recompartimentare, refacerea infrastructurii electrice, refacerea instalațiilor sanitare, introducerea sistemului de gaze medicale, înființarea grupului sanitar pentru pacienții cu dizabilități, refacerea circuitelor medicale, zugrăvire și igienizare, dotare cu echipamente și dispozitive medicale, dotare cu mobilier și amenajare. Toate acestea într-un spațiu de basm, gândit special pentru sănătatea și sufletul copiilor. Alessandra Stoicescu, președinte Fundația Mereu Aproape, este nelipsită de pe șantier, unde discută periodic cu medicii și responsabilii lucrărilor despre stadiul și evoluția schimbărilor din ambulatoriu, care capătă formă pe zi ce trece.

Va fi un tărâm de basm în care toți copiii să se poată simți supereroi în timp ce vor avea toate condițiile pentru a se vindeca. Mama din mine a câștigat bătălia cu cea pragmatică din mine și am gândit un spațiu frumos și magic, așa cum vedeți în imagini. Suntem deja într-o fază avansată în proiect, lucrurile merg conform planurilor și sunt foarte fericită că zeci de mii de copii care vor veni anual aici, se vor simți în siguranță, iar medicii vor avea toate condițiile pentru a-i trata așa cum trebuie, la standarde moderne. Este al doilea proiect major al Fundației Mereu Aproape din acest an în domeniul sănătății, după Centrul de recuperare post-covid de la Spitalul din Runcu. Dăm o nouă viață Ambulatoriului, acolo unde medicii le dau sănătate copiilor, dar măiestria lor trebuie susținută cu un mediu de lucru adecvat și cu echipamente esențiale pentru tratarea micilor pacienți. Mai mult, noi vrem să le oferim copiilor bucurie și iubire printr-un spațiu de poveste și să asigurăm personalului medical infrastructură de secol XXI.”, declară Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

Cu o suprafață de peste 800 de metri pătrați, spațiul refăcut în cadrul proiectului include: 15 cabinete pentru consultații medicale din sfera pediatrică, o cameră pentru prematuri, un cabinet recoltări analize, un cabinet EEG/EKG, precum și recepția, două săli de așteptare, cinci grupuri sanitare, două holuri, două vestiare și o chicinetă pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deșeurilor medicale, o cameră pentru operatori centrală telefonică. De asemenea, va fi renovat exteriorul intrării în Ambulatoriu. Noul spațiu creat și dotările aferente acestuia vor permite un flux de lucru eficient al întregului personal medical,alinierea circuitelor medicale la normeleepidemiologice în vigoare și vor asigura copiilor condiții moderne de îngrijire.

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
VOR AVEA INTERZIS: Bomba serii pentru cei care au carduri bancare! Lovitură totală pentru milioane...
Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...