Autonom finalizează tranzacția pentru preluarea Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac, după primirea autorizării de la Consiliul Concurenței (Comunicat de presă)

Autonom finalizează tranzacția pentru preluarea Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a  Grupului Țiriac, după primirea autorizării de la Consiliul Concurenței (Comunicat de presă)
Foto: Pixabay.com / caracter ilustrativ
Publicat: 15/04/2022, 11:29

Autonom și Grupul Țiriac anunță încheierea tranzacției prin care Autonom preia Țiriac Operating Lease, un business cu venituri anuale de 19,3 milioane EUR, active în valoare de 48,9 milioane EUR și o flotă de peste 2.600 de mașini. Prin acest pas, Autonom depășește semnificativ pragul de 10.000 de mașini în leasing operațional și își întărește poziția pe piața.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Autonom, cel mai important jucător independent cu capital românesc de pe piețele de leasing operațional auto și rent-a-car din România, preia controlul asupra Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), apreciind că această achiziție nu ridică obstacole semnificative în zona concurenței.

„Astăzi marcăm startul unei noi etape de dezvoltare a Autonom Lease, divizia de leasing operațional din cadrul Grupului Autonom. Această tranzacție reprezintă o punte de creștere spre a oferi soluții moderne de mobilitate adaptate nevoilor și contextului, unei baze de clienți extinse. Piața globală de mobilitate se schimbă accelerat și împreună cu echipa Țiriac Operating Lease, ne dorim să valorificăm punctele forte ale fiecărei companii, pentru a le oferi clienților noștri servicii personalizate și flexibile, care să ajute la optimizarea afacerilor într-un context tot mai volatil. Le urăm bun venit în echipa Autonom noilor noștri colegi și avem încredere că procesul de integrare se va derula facil, datorită viziunilor comune.” a spus Dan Ștefan, co-fondator Autonom.

Țiriac Operating Lease (cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL) activează pe piața locală începând din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operațional și management de flote în cadrul Grupului Țiriac, în peste 4.500 de contracte și respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

“După două decenii de evoluție susținută în piața auto de leasing operațional, activitatea Premium Leasing intră într-o nouă eră a serviciilor prin consolidarea echipei Autonom. Identificăm noi oportunități de business și servicii pentru clienții portofoliului nostru. Este o etapă pe care o îmbrațișăm, fără a omite să prezentăm recunoștința echipei noastre față de Grupul Țiriac pentru șansa și încrederea oferită în tot acest răstimp.” a declarat Bogdan Nestor, Director Executiv al Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL).

Autonom a mai achiziționat, în iulie 2018, divizia de leasing operațional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuție prin care clienții băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

Consultanții implicați în realizarea acestei tranzacții au fost RTPR și Taxhouse pentru Autonom, respectiv Filip & Company pentru Grupul Țiriac.

Descrierea companiilor

Despre Autonom

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este una din cele mai mari firme, după cifra de afaceri, în sectoarele sale principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto;

Compania oferă soluții moderne de mobilitate și finanțare precum: închirieri pe termen scurt și mediu, leasing operațional, transferuri cu șofer, închirierea temporară de flote, servicii de fleet management, corporate car sharing, asistență rutieră, abonamente de spălătorie auto și închiriere de echipamente. Acestea sunt furnizate printr-o rețea națională unică, prezentă în 33 de orașe din România. Autonom este prezent și în Ungaria și Serbia.

Despre Țiriac Operating Lease

Țiriac Operating Lease, furnizor de servicii de leasing operațional cu 19 ani de experiență pe piața din România, este o companie 100% antreprenorială, caracterizată prin flexibilitate și viteză de reacție. Compania oferă servicii de mobilitate pentru clienți corporate, IMM-uri, profesii liberale și persoane fizice autorizate, asigurând consiliere în alegerea vehiculelor potrivite celor mai diverse și exigente solicitări și gestionând toate serviciile necesare unei exploatări fără griji a vehiculelor contractate.

Înființată în anul 2003 sub numele Premium Leasing, compania a trecut printr-un proces de rebranding în anul 2017, preluând indicatorul Țiriac în scopul evidențierii apartenenței la Grupul local.