Instituția Prefectului Municipiului București SUSȚINE Campania de Conștientizare „Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea?

Publicat: 06/10/2023, 16:26

Instituția Prefectului Municipiului București se alătură Campaniei de Conștientizare „Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea?, realizată de Asociația Teatrul pentru Toți, care se adresează elevilor de liceu și are drept scop prevenirea consumului de stupefiante.

„Drogurile ucid. Trebuie să spunem acest lucru cât mai des, în orice formă și cu orice prilej! Am asistat în această săptămână la spectacolul „Cât te ține tinerețea”, regizat de George Olar la Teatrul Național București, o piesă cu un puternic mesaj antidrog, adresat în primul rând elevilor. Atât de puternic și expresiv a fost mesajul piesei, încât am decis pe loc să susținem eforturile Asociației “Teatrul pentru Toți” și să promovăm acest spectacol în rândurile elevilor și tinerilor din București. Instituția Prefectului va fi partener al proiectului. Și mă bucur să văd că există această formă agreabilă și eficientă de adresare a uneia dintre cele mai pregnante probleme cu care se confruntă adolescenții și tinerii din ziua de astăzi. Societatea are nevoie de astfel de mecanisme de conștientizare și apărare în fața problemelor de natură să afecteze și să pericliteze viața și comportamentul social al copiilor noștri.”, susține Rareș Hopincă, prefectul Municipiului București.

Campania de conștientizare ”Riscurile consumului de droguri” – Cât te ține tinerețea? are trei componente: teatru, dezbateri și expoziție foto. Universul piesei de teatru explorează o etapă fragilă în dezvoltarea oricărui tânăr, adolescența, marcată prin puternice presiuni sociale. Spectacolul ”Cât te ține tinerețea” este regizat de George Olar, îi are protagoniști pe Iulia Neacșu, Dragoș Maxim și Șerban Ghivaci, iar la finalul acestuia, liceenii participă la o serie de dezbateri interactive.

Carmen Oprea, psiholog Agenția Națională Antidrog: ”Dezbaterile în urma piesei sunt extrem de productive pentru tinerii spectatori, aceștia având ocazia să mediteze asupra elementelor cu care au rezonat sau nu în timpul spectacolului. Consumul de substanțe, factorii care conduc tinerii în aceasta decizie, valorile morale la care ne raportăm pentru a nu ajunge în situații de risc sunt numai câteva din temele propuse în piesa și dezbătute ulterior. Avantajul acestui tip de interacțiune cu adolescenții este că ei văd transpuse în scenă situații care pot fi familiare, dar în acest context ei pot deveni mai obiectivi și implicit mai raționali în analizarea lor.”

La final, tinerii au ocazia să viziteze expoziția foto, realizată de Gabriel Crișan. Acest proiect expozițional a fost documentat și realizat în luna aprilie 2023, fotografiile fiind realizate în centrul Capitalei.

Larisa Bernaschi, PR Manager Campanie: „Există multe campanii de conștientizare asupra riscurilor consumului de droguri, însă conceptul cu care am venit noi a fost unul cu totul nou. Ne bucurăm că această campanie lansată în luna aprilie, va putea continua și în lunile viitoare. De asemenea, ne bucurăm să vedem că instituțiile statului vin în sprijinul ONG-urile care au astfel de proiecte.”

Piesa de teatru ”Cât te ține tinerețea?” se joacă pe scena Teatrului Național București, partener al acestei campanii.

George Călin, director general TNB: „Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a fost primul partener al acestui proiect printr-o susținere implicită a demersurilor Ministerului Culturii și ale ministrului în funcție de la acea vreme, Lucian Romașcanu. De ce? În general pentru că o instituție teatrală de asemenea rang are și calitatea de platformă socială, iar în particular pentru că TNB dezvoltă și derulează de foarte multă vreme proiecte dedicate generației tinere, precum „9G” și „tnb.edu”. În plan personal consider că misiunea de a contribui la creșterea gradului de conștientizare asupra unor fenomene distructive precum consumul de droguri, transcende statutul nostru oficial, este o întreprindere personală care cu siguranță se va întoarce inclusiv în beneficiul celor dragi”.
Elevii liceelor din Municipiul București participă gratuit la piesele de teatru, iar până la sfârșitul acestui an vor fi organizate patru reprezentații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!