Un Mercedes-Benz AMG GT Black Series produs anul curent, cea mai recentă achiziție auto efectuată de Ion Țiriac pentru colecția sa

Publicat: 23/09/2021, 15:35

O unitate Mercedes-Benz AMG GT Black Series produsa anul curent, cea mai recenta achizitie auto efectuata de dl. Ion Tiriac pentru colectia sa, poate fi admirat in premiera la expozitia Mercedes-Benz din Piata Victoriei, in perioada 24-30 septembrie.

Luna octombrie aduce un nou exponatin galeriaTiriac Collection: un Mercedes-Benz AMG GT Black Series produs in anul 2021, model super-sport considerat a fi cel mai puternic AMG creat vreodata.

Publicul larg va avea insa posibilitatea de a viziona supercarul in avans intrarii sale oficiale in galeria de la Otopeni, considerand faptul ca acesta va fi expus in premiera, in perioada 24-30 septembrie, in cadrul Pop-Up Store-ului Mercedes-Benz organizat in Piata Victoriei din Bucuresti.

Ulterior, de la 1 octombrie, Mercedes-Benz AMG GT Black Series, se va alatura exponatelor dingaleria Tiriac Collection si va putea fivizualizatimpreuna cu intreaga colectie de masini si motociclete.Modelul se adauga astfelimpresionantei game de modeleMercedes-Benz de la Tiriac Collection, incluzand:Mercedes-Benz 540K Cabriolet A (1937), Mercedes-Benz 170 VK (1938),Mercedes-Benz 220 S (1958), Mercedes-Benz 600 Pullman (1968), Mercedes-Benz 600 Limousine (1966), Mercedes-Benz SLR Stirling Moss (2011), Mercedes-AMG G63 Hunting Group (2019) siMercedes-Benz AMG G 63 Edition 1 (2019).

Mercedes-Benz AMG GT Black Series a stabilit recentperformanta de 6:43,616 minute pe circuitul de la Nurburgring, surclasandcupeste o secunda titularul recordului anterior – Lamborghini Aventador SVJ. Bazat indeaproape pe modelul de curse GT3 , GT Black Series dispune de cel mai puternic motor AMG V8,4000 cmc, care produce 730 CP si dezvolta un cuplu maxim de 800 Nm. Masina atinge 100 km/h in 3.2 secunde, iar viteza maxima la care ajunge este de 325 km/h.

Modelul integrat in galeriaTiriac Collection este dotat cu amortizoare ajustabile similare celor de la AMG GT R Pro, care permit selectarea functiilor Confort, Sport si Sport Plus. Functia Sport Plus este conceputa pentru a fi utilizata pe circuit, avand o caracteristica inteligenta care poate masura netezimea suprafetei pistei si care poate regla setarile automobilului pentru a maximiza aderenta. Mondelul include jante speciale din aliaj forjatsi anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, proiectate special pentru acesta.

In perioada 24-30 septembrie, Mercedes-Benz AMG GT Black Series poate fi admirat la Mercedes-EQ Pop-Up Store in PiataVictoriei, un spatiu care ii invita pe vizitatori sa descopere universul electric Mercedes-Benz, dar si modele emblematice din istoria marcii.

Ulterior, incepand cu data de 1 octombrie, modelulpoate fi vizionat in cadrul Tiriac Collection, alaturi de alte peste 150 de unitati emblematice apartinand celor mai importanti producatori auto din lume. Programul de vizitare al galeriei este de vineri pana duminica, in intervalul orar 10:00-19:00.

Tiriac Collection este prima galerie auto personala din Romania deschisa publicului, care reuneste modele auto si moto emblematice, atat clasice, cat si de ultima generatie, apartinand celor mai importanti producatori auto din lume.

Galeria dispune de o aplicatie proprie pentru smartphone, Tiriac Collection Mobile App, accesibila in sistemele de operare Android si iOS.Aceasta poate fi descarcata gratuit de la adresa app.tiriaccollection.ro. Detalii suplimentare despre Tiriac Collection pot fi accesate la adresa www.tiriaccollection.ro, pe pagina de Facebook sau pe contul Instagram apartinandgaleriei.