8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Când vom atinge procentul ideal de imunizare a populației? Andrei Baciu, despre vaccinarea anti-COVID: „Calculele se fac pe parcursul unui an”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Când vom atinge procentul ideal de imunizare a populației? Andrei Baciu, despre vaccinarea anti-COVID: „Calculele se fac pe parcursul unui an”
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Când vom atinge procentul ideal de imunizare a populației? Andrei Baciu, despre vaccinarea anti-COVID: „Calculele se fac pe parcursul unui an, deci vorbim despre 2021”
Publicat: 05/01/2021, 07:59
Actualizat: 05/01/2021, 08:00

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus că în vară se poate ajunge în România la un procent de 60-70% din populație vaccinată împotriva Covid-19, procentul ideal pentru crearea imunității în masă.

Andrei Baciu: În vară există toate șansele să fie suficiente vaccinuri pentru a putea ajunge la procentul ideal de imunizare a populației

„În principiu este în regulă să spunem că undeva în vară există toate șansele să fie suficiente vaccinuri pentru a vaccina și pentru a putea ajunge la procentul ideal pe care l-am anunțat. Depindem foarte mult nu doar de momentul în care primim aceste autorizații penru vaccinuri, ci și de momentul în care vaccinurile respective vor fi livrate. Calculele se fac pe parcursul unui an, deci vorbim despre 2021. Cert este că în trimestrul întâi, pe lângă cel de la Pfizer se așteaptă autorizația și pentru vaccinul produs de Moderna. Acestea sunt lucrurile pe care le cunoaștem. Ulterior mai este o provocare la nivelul capacității de producție, o provocare globală și se fac demersuri și în acest sens.”, a declarat Baciu.

Mugur Mihăiescu, un nou atac la adresa deputatului Iulian Bulai: „Să-l demită pe acest individ cu apucături naziste”

Mugur Mihăiescu, interpretul personajelor de comedie „Garcea” și „Leana”, a lansat, luni seară, un nou atac dur la adresa deputatului USR Iulian Bulai, Șeful Comisiei de Cultură din Parlament.

CTP, despre Alexandru Cumpănașu: „Omul acesta nu este nebun. Știe clar ce face…”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu atenționează că Alexandru Cumpănașu, aflat în plin scandal din cauza discuțiilor nepotrivite cu mai mulți elevi pe TikTok, „știe ce face” pentru că este „un prădător media”. CTP susține că ceea ce face fostul candidat la președinție este „instigare la abandon școlar”.

Raluca Turcan, mesaj dur pentru Marcel Ciolacu: „Încearcă să manipuleze pensionarii”

Raluca Turcan a declarat că Marcel Ciolacu vrea și în acest an să manipuleze pensionarii, propagând minciuni despre măsurile adoptate de Guvernul Cîțu.

Cod roşu de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi

Hidrologii au emis, marţi dimineaţă, începând cu ora 01.15, o avertizare cod roşu de inundaţii şi creşterea debitelor peste limita de pericol pe râul Lotru, în judeţul Vâlcea.

Un tren de călători a deraiat pe Valea Oltului

Incident ce putea avea urmări tragice pe Valea Oltului, în dimineața zilei de marți, 5 ianuarie.  Un tren de călători (locomotivă și două vagoane) a deraiat pe Magistrala 201, calea ferată ce face legătura între Vâlcea și Sibiu, după mânăstirea Turnu și primul tunel.

Acuzații grave la adresa unui celebru politolog! „Aveam 14 ani… Știam și nu am spus nimic”

Politologul francez Olivier Duhamel a renunțat la toate funcțiile sale, inclusiv cea de președinte al Fundației Naționale pentru Științe Politice (FNSP), după ce, într-o carte, fiica sa vitregă l-a acuzat că l-a agresat sexual pe fratele ei geamăn, când acesta avea 14 ani.

Doliu în lumea teatrului! A murit balerina Mariana Popa

Mariana Popa, una dintre cele mai longevive balerine din România, a murit, luni, la vârsta de 72 de ani. Anunțul a fost făcut de către foștii săi colegi de la Teatrul Al. Davila din Pitești.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase